Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Na straffe wedstrijd pakt herentandem Milan Thomas/Jonas Goeman zilver in de EK wegrit

Topsport 28 mei 2022

Op de UEC Paracyling European Championships, het EK G-wielrennen dat momenteel plaatsvindt in Oostenrijk, veroverde de herentandem Milan Thomas/Jonas Goeman vandaag de zilveren plak in de wegrit. Na een sterke wedstrijd moesten ze pas in het slot het hoofd buigen voor de sterke Nederlandse tandem Bangma/Bos.

Paralympic Team Belgium blijft scoren op het EK G-wielrennen in Oostenrijk. De tandem Milan Thomas/Jonas Goeman moest in Gaspolshofen enkel het Nederlandse duo Tristan Bangma/Patrick Bos voorlaten en pakt de vice-Europese titel mee naar huis.

“Zalig gewoon… Het was het beste scenario dat we ons konden inbeelden. De tweede plek was het hoogst haalbare, we moeten daar echt wel tevreden mee zijn.” - Jonas Goeman (piloot)

De Lage Landen trokken meteen na de start meteen in de aanval en bouwden ronde na ronde hun voorsprong op het peloton uit. Met een voorsprong van 6 minuten gingen beide tandems de laatste van 10 ronden in. Daarin had het Belgische duo geen antwoord op een aanval van Bangma/Bos, dat onze landgenoten alsnog op een half minuutje zette en als eerste over de finish kwam.

Milan Thomas (Brakel) glunderde na de finish : We waren verrast dat we meteen zo’n afstand konden nemen en reden heel goed samen met het Nederlandse duo. De mannen waren wel echt sterk, het was afzien. Maar toch is het geweldig dat we de vice-Europese titel kunnen binnenhalen. Zeker na de teleurstelling van gisteren, waar we op 1 seconde van het podium eindigden in de tijdrit, voelt dit ongelooflijk.”

Piloot Jonas Goeman trad Milan bij : Zalig gewoon… Het was het beste scenario dat we ons konden inbeelden. De tweede plek was het hoogst haalbare, we moeten daar echt wel tevreden mee zijn.”

Bij de dames eindigde de tandem Griet Hoet/Anneleen Monsieur, gisteren nog goed voor brons in de tijdrit, naast het podium. De medailles waren voor Groot-Brittannië, Ierland en Polen. De Belgen eindigden op plaats vier. Bij de tweewielers, tot slot, eindigde Niels Verschaeren (klasse C5) uit Heist-op-den-Berg op de 10e plaats. Louis Clincke (klasse C4) uit Kaprijke was betrokken bij een valpartij en moest opgeven.

Morgen staan de wegritten voor Tim Celen (T2) en Maxime Hordies (H1 - Ligue Handisport Francophone) nog op het programma.

Livestream, programma en een overzicht van alle resultaten vind je hier

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven