Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Move it! XS in Aalter: sport op maat voor psychisch kwetsbare jongeren

Nieuws 2 april 2024

Aalter – Op vrijdag 5 april organiseert G-sport Vlaanderen in samenwerking met Cano Vlaanderen de vijfde editie van Move it! XS. Dé sportdag bij uitstek voor jongeren tot 25 jaar uit de geestelijke gezondheidszorg en bijzondere jeugdzorg krijgt dit jaar de steun van Club Brugge Foundation. “Als Club Brugge Foundation geloven we sterk in de kracht van voetbal om jongeren met psychische kwetsbaarheden te ondersteunen en te empoweren.”

Het Sportpark Aalter zal op 5 april afgeladen vol lopen met heel wat enthousiaste sporters. In een schitterend decor kunnen jongeren met een psychische kwetsbaarheid en hun begeleiders proeven van een aanbod op maat van hun mogelijkheden en interesses. Een 240-tal sporters kunnen kiezen uit een brede waaier van verschillende sport -en beweegvormen.

Als partner van Move it! XS brengen we deze overtuiging ook in de praktijk en willen we een positieve impact creëren op het leven van deze jongeren." - Peter Gheysen, Head of Foundation.

Dit jaar kan Move it! XS op de steun rekenen van Club Brugge Foundation die met hun damesploeg Club Brugge YLA de voetbalinitiaties gaan begeleiden. “Als Club Brugge Foundation geloven we sterk in de kracht van voetbal om jongeren met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te empoweren. Als partner van Move it! XS brengen we deze overtuiging ook in de praktijk en willen we een positieve impact creëren op het leven van deze jongeren”, aldus Peter Gheysen, Head of Foundation.

Move it! XS is onderdeel van een reeks activiteiten waarmee G-sport Vlaanderen zich specifiek richt naar sporters met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast is domein De Nekker in Mechelen ook het decor voor Move it! XL, een sportdag met jaarlijks ongeveer 500 volwassen deelnemers. Met Move it! Vlaanderen brengt G-sport Vlaanderen het aanbod naar de aangesloten clubs.

Tijdens de recentste editie van De Warmste Week werd Move it! XS door Engie gekozen als goed doel. Dankzij de steun van Engie en de Warmste Week krijgen de deelnemers een attractief sportprogramma voorgeschoteld en kunnen ze genieten van een gezonde lunch tijdens de middagpauze.

Activiteiten

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven