Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Move it! XL lokt 500 sporters naar Mechelen

20 juni 2019

Parantee-Psylos vzw organiseerde op donderdag 20 juni met Move it! XL de grootste recreatieve sportdag voor personen met een psychische kwetsbaarheid in Vlaanderen. Meer dan 500 sportievelingen vanuit heel Vlaanderen zakten samen met hun begeleidingaf naar het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker waar zij konden proeven van een zeer uitgebreid sportaanbod. Ook lesgevers Filip Meirhaeghe en Florian Van Acker waren erbij.


Tijdens Move it! XL konden deelnemers kiezen uit niet minder dan 27 activiteiten gaande van Arrow Tag, een ecovriendelijke variant van paintball, over bubbelvoetbal tot jiu-jitsu. Alle activiteiten werden begeleid door gediplomeerde lesgevers die garant staan voor kwaliteit en veiligheid. Ook zorgden tal van vrijwilligers er mee voor dat het evenement vlot verliep.

Mountainbiken en tafeltennissen met topsporters

De mountainbiketocht in De Nekker werd begeleid door ex-wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnaar Filip Meirhaeghe. Hij is ook peter van Parantee-Psylos. Tafeltennisser Florian Van Acker, topsporter bij Parantee-Psylos, is de regerende Paralympisch en wereldkampioen. Hij leerde de deelnemers de kneepjes van het vak aan de pingpongtafel.

De deelnemers aan Move it! XL komen uit 22 verschillende organisaties waarvan 14 clubs zijn die aangesloten zijn bij G-sportfederatie Parantee-Psylos. Parantee-Psylos vzw wil zoveel mogelijk mensen met een psychische aandoening aanzetten tot meer beweging en een duurzame sportparticipatie. Tijdens Move it! XL krijgen de deelnemers de kans om te proeven van een brede waaier aan sporten. Er wordt voldoende variatie in het programma voorzien, waardoor iedereen op eigen niveau en naar eigen interesse kan sporten of bewegen. Met de verschillende initiaties wil Parantee-Psylos de interesse in sport bij alle deelnemers aanwakkeren. Move it! XL kan dan ook een eerste stap zijn richting duurzame sportbeoefening en een gezonde(re) levensstijl.

Mechels Schepen van Sport Abdrahman Labsir kwam langs om een kijkje te nemen. "Het is geweldig dat we dit opnieuw in Mechelen kunnen organiseren. Mechelen is een echte sportstad en G-sport heeft daarin meer dan ooit haar plaats. De sporters worden dan ook als volwaardige atleten benaderd en kunnen genieten van de uitgebreide indoor- en outdooraccommodatie die in de Nekker voorhanden is", zei hij aan radio reflex.

Ook schepen Vandersmissen was onder de indruk in zijn reactie bij radio Reflex: 'De deelnemers leren tal van sporttakken kennen en dat is een enorme meerwaarde. Ook voor personen met een kwetsbaarheid is een actieve levensstijl en veel beweging immers cruciaal. Als je dan ook nog eens de voldoening bij de atleten ziet, dan besef je hoe belangrijk sportevenementen als Move it! XL zijn.'

Move it! XL kwam mee tot stand dankzij de gewaardeerde inbreng van Sport Vlaanderen, Nationale Loterij en Stad Mechelen.


Meer dan 500 deelnemers op de Move it! XL

🎥 "Hier kom je altijd nieuwe vrienden tegen..." Johan en Jürgen zakten vorige week samen met meer dan 500 sportievelingen af naar Mechelen voor onze jaarlijkse Move it! XL. Ze konden er proeven van 27 verschillende sport- en beweegactiviteiten. Geniet mee van de aftermovie! 🤼‍♂️🤸‍♀️👍👍 #MoveIt #ParanteePsylos Verslag en foto's ➡️ http://www.parantee-psylos.be/move-it-xl Bedankt aan alle deelnemers en vrijwilligers, en aan onze partners: Sport Vlaanderen, Stad Mechelen, Nationale Loterij / Loterie Nationale, AG Insurance, Paralympic Team Belgium.

Geplaatst door Parantee-Psylos vzw op Donderdag 27 juni 2019

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven