Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

'Misschien'-campagne wil bewustzijn rond grensoverschrijdend gedrag verhogen

Nieuws 13 mei 2024

Grensoverschrijdend gedrag komt helaas te vaak voor. Om iedereen bewuster te maken rond grensoverschrijdend gedrag lanceert het Vlaams meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag de ‘Misschien’-campagne. De campagne richt zich op de Vlaamse sectoren waar het Meldpunt voor bevoegd is zoals o.a. sport, cultuur, media, jeugd en onderwijs. Samen staan we sterker in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag. Met ‘Misschien’ wil het Meldpunt het bewustzijn rond grensoverschrijdend gedrag verhogen en wil het stimuleren om dit gedrag te melden.

Als je graag bij een onafhankelijke instantie een melding wil doen van grensoverschrijdend gedrag in de sportclub of binnen een topsportcontext, dan kan je terecht bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag. Het Vlaams Meldpunt luistert naar je verhaal en helpt je uit te zoeken welke stappen je kan zetten. Melden kan live op afspraak, telefonisch, via chat of mail. De medewerkers behandelen jouw melding in alle vertrouwen en zijn gebonden aan het beroepsgeheim.

Bij ons geen misschiens meer: meld grensoverschrijdend gedrag bij onze API!

In de sportsector kan je ook melding doen van grensoverschrijdend gedrag bij het Aanspreekpunt Integriteit (API) van de club en/of de federatie. Na een melding gaat de API op een discrete manier met jouw melding aan de slag en dit steeds in samenspraak met jou als melder. Ontdek de werking van onze API’s en de procedure.

Andere hulplijnen

Heb je het moeilijk met iets wat je meemaakt? Zoek je iemand die naar je luistert? Deze hulporganisaties staan voor je klaar:

Hulplijnen voor jongeren

Vragen over grensoverschrijdend gedrag of de API-werking? Contacteer dan onze API's:

Thomas Botterman

Ondersteuning sportaanbod en API (1 VTE)

T.: 09 243 11 79 thomas.botterman@gsportvlaanderen.be

Lore Schaut

Begeleiding sportclubs, jeugdsportproject en API (1 VTE)

T.: 09 243 11 72 lore.schaut@gsportvlaanderen.be