Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Meer dan 1000 deelnemers voor de derde editie van Move It! Vlaanderen

Over clubs 10 mei 2022

'Als jullie niet bij ons kunnen komen sporten, dan brengen wij de sport tot bij jullie!' Dat was de slagzin van de eerste editie van Move It! Vlaanderen. Toen een coronaproof alternatief voor onze jaarlijkse grote sportdag Move It! XL in Mechelen. Nu, na twee succesvolle jaren, is Move It! Vlaanderen aan zijn derde editie toe. Deze week doorkruisen we gans Vlaanderen, brengen we ons aanbod bij dertien clubs en zetten we meer dan 1000 deelnemers in beweging.

De formule van Move It! Vlaanderen blijft aanslaan, en dat is voelbaar bij onze clubs. Dertien clubs, waarvan twaalf settings uit de geestelijke gezondheidszorg of jeugdzorg, gingen in op het aanbod om één of meerdere sportsessies op hun domein te organiseren. Maar liefst tien clubs besloten Move It! Vlaanderen aan te grijpen om een heuse sportdag op te zetten op het eigen domein of in hun buurt. Nog tot vrijdag houden we halt in alle provincies en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest.

110 sportsessies

Het concept is simpel. G-sport Vlaanderen zorgt voor de praktische organisatie en stuurt, samen onze verschillende partners, lesgevers en materiaal naar de sportclubs of settings. Nieuw dit jaar is dat Move It! Vlaanderen exclusief voor aangesloten G-sport Vlaanderen clubs is. Vorige twee jaren was het enkel toegankelijk voor PSY-clubs. Dit jaar kunnen al onze clubs beroep doen op het sportaanbod. Zo is G-sportclub Gidos uit Gits de eerste niet PSY-club die Move It! Vlaanderen over de vloer zal krijgen.

De Steiger Gent - Frisbee

Het aanbod dat G-sport Vlaanderen voorziet voor de clubs en settings is enorm. In totaal kunnen de clubs en settings kiezen tussen 25-tal sporten of beweegvormen gaande van archery tag over ringhockey en zumba tot Martial Arts. Ook de eigen beweegpakketten van G-sport Vlaanderen zijn populair. De Camionette Cup zal enkele keren uitrijden en ook de go4orienteering, geocache en memoride werden door de clubs uitgekozen.

Dankzij onze partners Sport Vlaanderen, Sportwerk Vlaanderen, Amitabha, Ritmus, Kassoemaï vzw en BBJJA (Brussel Brazilian Jiu-Jitsu Academy) kunnen we dit uitgebreid sportaanbod voorzien en bereiken we een breed pallet aan organisaties. Move It! Vlaanderen gaat langs bij psychiatrische ziekenhuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen, beschut wonen, ontmoetingscentra en organisaties bijzondere jeugdzorg. G-sport Vlaanderen verlaagt op die manier drempels opdat iedereen op zijn niveau en zijn manier kan sporten of bewegen.

Bekijk hier de aftermovie van de allereerste editie van Move It! Vlaanderen

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven