Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Manon Claeys pakt tweede medaille: brons in Freestyle

25 augustus 2019

Op de slotdag van het Europees kampioenschap paardrijden heeft Manon Claeys een tweede medaille gepakt in de Para-dressuur: ze won brons met San Dior in de Freestyle. Kevin Van Ham werd net als in zijn individuele proef vijfde.

Het Europees kampioenschap paardrijden in Rotterdam (Nederland) betekende een absoluut hoogtepunt voor België. Niet enkel in de competitie voor validen, waar de Belgen onder meer voor het eerst teamgoud behaalden in de jumping, maar ook in Para-equestrian, paardrijden aangepast voor sporters met een beperking.

Manon Claeys (Graad IV) was een van de hoogvliegers. Zij won donderdag al zilver in de Individual Test en deed er op zondag nog een bronzen medaille bij. Met haar paard San Dior behaalde ze een knappe 73.355% als score. Enkel de Nederlandse Sanne Voets (goud) en de Zweedse Louise Etzner Jakobsson (zilver) deden beter.

Niet enkel Manon, maar ook Kevin Van Ham (Graad V) kan tevreden terugblikken op zijn EK. In de freestyle werd hij met zijn paard Eros van Ons Heem vijfde met een score van 73.130%. Eerder werd Kevin ook vijfde in de Individual Test. In zijn Graad pakte Michèle George (Ligue Handisport Francophone) brons, haar tweede medaille)

Barbara Minneci (Ligue Handisport Francophone) won ook een tweede medaille in de Freestyle en dus sluit Paralympic Team Belgium het EK af met zes medailles!

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven