Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Man-Kei To verlaat WK Para Badminton met dubbel gevoel

24 augustus 2019

Man-Kei To en haar Turkse dubbelpartner Emine Seckin werden vrijdagavond uitgeschakeld in de kwartfinales van het wereldkampioenschap Para Badminton. Daarmee is het toernooi van Man-Kei afgelopen. Eerder raakte Kiki tot in de achtste finales van de mixed dubbel, ze werd in de poules van het enkelspel nipt uitgeschakeld.

Man-Kei en Emine moesten in de dames dubbel opdraven tegen een Chinees duo: Liu-Yin. Onze landgenote en haar compagnon verloren met 21-11, 21-6. Het was de laatste wedstrijd van Kiki op dit toernooi.

Ik ben wat ontgoocheld in de resultaten, maar qua spel was het eigenlijk niet slecht. Soms trok ik net niet aan het langste eind en ik had de loting niet mee. (Man-Kei To)


Op zaterdagochtend werd ze samen met de Indiër Sanjeev Kumar uitgeschakeld in de Mixed Doubles, door met 21-18, 23-21 te verliezen van een Israëlisch duo: Amir Levi en Nina Gorodetzky. Die laatste was Kikis zwarte beest op dit WK. Zij won ook tegen de Belgische in de poules van het enkelspel, een cruciaal duel voor beiden. Na dat verlies werd het voor Man-Kei haast onmogelijk om nog individueel door te stoten.

Kiki zat met een dubbel gevoel na de uitschakeling. “Ik ben wat ontgoocheld in de resultaten, maar qua spel was het eigenlijk niet slecht. Soms trok ik net niet aan het langste eind en ik had de loting niet mee”, zegt de speelster van BC Herne (Badminton Vlaanderen). “In de kwartfinales van de dubbel dames kwamen we jammer genoeg uit tegen de sterke Chinezen. Ik speelde niet slecht in het dubbel, dus ik ben tevreden over mijn toernooi.”

Op 13 september vertrekt Kiki naar Thailand en dan reist ze door naar China voor een Para Badminton International.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven