Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Inclusief sportclubmodel voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Voor clubs 20 januari 2020

Binnen dit project ondersteunt Parantee-Psylos sportclubs voor mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun werking anders te gaan organiseren. Zo kan een ruimer publiek aangesproken worden, ook sporters die niet (meer) in opname zijn. Dit kan al tot stand komen door kleine aanpassingen binnen de eigen sportclub aan te brengen. Maar dat kan ook ingrijpender door met verschillende diensten (gezondheid, welzijn, sport) samen te werken om zo tot een brede sportwerking te komen.

Binnen dit project vertrekken wij van het praktijkvoorbeeld van Sportclub Boezjeern, dat een innovatief sportclubmodel ontwikkelde voor de participatie aan beweeg- en sportaanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (PSY): duurzaam, participatief, inclusief. Dit vanuit de vaststelling dat mensen met een kwetsbaarheid geen of onvoldoende aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod en er (meer) nood is aan een aanbod op maat. Uniek is het inclusieve karakter van dit nieuwe sportclubmodel waarbij mensen met een psychische kwetsbaarheid, mensen zonder kwetsbaarheid/beperking, mensen in kansarmoede... samen sporten met een omkadering op maat van deze sporters.

Lien De Bruycker, actief binnen Sportclub Boezjeern, zal dit project uitvoeren en vanuit eigen ervaringen en kennis andere sportclubs begeleiden.

Heb je vragen rond dit project of wil je hier als sportclub instappen? Neem dan zeker contact op!

Lien De Bruycker
lien.debruycker@parantee-psylos.be
0468/06.60.35

Ontdek de werking van sportclub Boezjeern

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven