Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Het verhaal van Boezjeern

24 mei 2019

Sportclub Boezjeern is een unieke sportclub uit Eeklo. Zo uniek dat we hun werking graag aan jullie voorstellen in negen filmpjes.

1. Ontstaan (3'07")
Koen, voorzitter sportclub Boezjeern, legt uit hoe sportclub Boezjeern ontstaan is uit wijkcentrum De Kring, Beschut Wonen De Wende en Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan.

2. Sporters aan het woord, deel 1 (2'05")

Patrick en Johan, sporters bij Boezjeern, vertellen over hun sportieve avonturen bij Boezjeern. Onder andere de persoonlijke aanpak, sociale contacten en laagdrempelig aanbod komen aan bod.


3. De rol van de sportbegeleiders (2'17")
Nancy en Lien, sportbegeleiders, leggen hun aanklampende aanpak aan, zeggen hoe ze tot hun activiteitenprogramma komen en wat hun rol binnen de sportclub precies is.


4. Werkingsmiddelen (1'45")
Voorzitter Koen zegt waar de middelen vandaan komen om de sportclub te doen draaien.


5. Samenwerking met de sportdienst (1'22")
Ilse, sportfunctionaris Eeklo, licht toe welke rol de lokale overheid opneemt en op welke manier er samengewerkt wordt.

6. Unieke werking (1'26")
Koen, voorzitter sportclub Boezjeern, heeft het in deze video over doelgroepparticipatie en intersectoriële samenwerking.

7. Sporters aan het woord (3'05")
Anita, Micheline en Ronny vertellen over hun sportervaringen bij Boezjeern. Ook de rol die ze opnemen als vrijwilliger komt ter sprake.

8. Ledenaantal en aanbod (2'10")
In zijn derde video legt voorzitter Koen uit hoeveel sporters er in de club zijn en hoe ze hun weg vonden naar Boezjeern. Ook legt hij uit hoe het aanbod van de club tot stand komt en welke accenten daarbij gelegd worden.

9. Samenwerking met sportclubs (1'54")
Steven, ondervoorzitter van Wielercomité Eeklo, legt uit waarom zijn sportclub samenwerkt met Boezjeern. Ook zijn rol in de sportraad komt aan bod.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven