Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Heeft jouw sportclub Olympische of Paralympische ambities?

Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te maken. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs, en het is onder die VIP2024-vlag dat ze ook heel Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen brengen. Samen met de topsporters moedigen we alle sportclubs in Vlaanderen en Brussel aan om het olympisch & Paralympisch gevoel op te roepen en met de clubleden en supporters de drie sportieve VIP2024-uitdagingen aan te gaan.

Schrijf je in, word VIP2024-sportclub en maak kans op heel wat fijne prijzen, waaronder een trip naar Parijs!

Hoe word je een VIP2024-sportclub?

We dagen de sportclubs die kans willen maken op de titel van VIP2024-sportclub uit om tussen januari en mei 2024 deze drie uitdagingen tot een goed einde te brengen:

1. Doe met je sportclub mee aan een VIP2024-challenge

Daag iedereen in en rond je sportclub uit tot meer sporten en bewegen! Organiseer zelf een sportief belevingsevenement met een link naar Parijs 2024 of laat je inspireren door een challenge van een van de deelnemende sportfederaties.

Geen inspiratie? Geen nood, hieronder vind je enkele ideetjes om jouw VIP2024-challenge aan te gaan!

 • Organiseer een training in thema Parijs of Frankrijk (kleuren Franse vlag, start de training met een ontbijtje...)
 • Organiseer een vriendjesdag. Iedereen mag zijn of haar copain of copine meenemen.
 • De afstand naar Parijs is 306 km:
  • Wandel of loop een toertje van +/- 3,06 km
  • Loop allemaal samen 30,6 km
  • Fiets allemaal samen 306 km
 • Doe een spel met de Olympische ringen
 • ...

2. Zet de VIP2024-promotiecampagne in de kijker

Wij bezorgen jou affiches en ander promotiemateriaal waarmee Vlaamse topsporters je activeren en inspireren om meer te gaan sporten en bewegen in de sportclubs. Zorg ervoor dat iedereen in jouw sportclub dit materiaal gezien heeft.

3. Vertel over je Vrijwilliger in Parijs

Zet je lokale vrijwilliger, clubcoach of begeleider in de kijker die het verdient om voor je club in Parijs te zijn! Zorg dat iedereen in en rond je sportclub die gezien heeft!

Word jouw club een VIP2024-sportclub?

Op de website van Sport Vlaanderen vind je alle info over de drie uitdagingen, inspiratievoorbeelden en de mooie prijzen die je kan winnen, waaronder een daguitstap naar Parijs!

Alle sportclubs die de drie uitdagingen voltooid hebben, de gouden VIP2024-sportclubs, maken kans op een van de drie hoofdprijzen: een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen 2024 voor een delegatie van jouw sportclub. Bovendien zijn er nog een heleboel andere mooie prijzen te bemachtigen (wedstrijdreglement).