Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Halfweg WK: Grijpen renners ook medaille(s) in de wegritten?

Nieuws 13 september 2019

De tijdritten op het WK Para-cycling zijn achter de rug, met een zilveren medaille voor Ewoud Vromant als uitschieter bij de Vlaamse renners. We zijn halfweg en dit staat nog op het menu: op zaterdag rijden de tweewielers en de damestandem hun wegrit. Kris Bosmans verdedigt zijn wereldtitel in de C3-klasse. Daags nadien komen driewieler Tim Celen en handbiker Jonas Van de Steene in actie.

Ewoud Vromant leefde vandaag nog op een wolk, nadat hij gisteren naar zilver snelde in de tijdrit. Maar morgen moet hij opnieuw aan de bak in de klasse C2, want het is tijd voor de wegritten.

Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur (piloot) komen om 10u als eerste in actie. De damestandem werd voor het derde jaar op rij vierde in de tijdrit en beide dames waren teleurgesteld met dat resultaat want ze droomden van een podiumplek. Zelf vinden ze de wegrit minder hun ding, maar het resultaat is ook minder voorspelbaar dan een tijdrit.

Na de middag starten Niels Verschaeren en Patrick Muylaert om 13u30 met de wegrit in respectievelijk de klassen C5 en C4. Verschaeren reed op de laatste wereldbeker in Canada een goed resultaat en wil die lijn doortrekken in Emmen. Muylaert finishte niet in zijn tijdrit en wil ook ongetwijfeld iets rechtzetten in de wegrit.

In de vooravond is het de beurt aan de andere tweewielers. Kris Bosmans verdedigt zijn wereldtitel in de klasse C3, dezelfde categorie als Diederick Schelfhout. Ewoud Vromant (C2) komt ook opnieuw in actie, en in de C1-klasse maakt Koen Heuvinck zijn debuut op dit WK.

Zondagmorgen rijdt Tim Celen zijn wegrit, hij won de laatste wereldbeker in Canada. Handbiker Jonas Van de Steene reed naar een knappe zesde plek in de tijdrit en wil in de wegrit meedoen met de beste.

Raadpleeg hier het programma.