Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Geslaagde eerste editie Move it! Vlaanderen

11 september 2020

'Als jullie niet bij ons kunnen komen sporten, dan brengen wij de sport tot bij jullie!' Met die slagzin trokken we van 1 tot 3 september naar heel wat sportclubs voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zanger, acteur en fervent fietser Rick de Leeuw was erbij in Gent.

Geen Move it! XL/XS of I like to move it! dit jaar om de gekende redenen. Maar dat wil niet zeggen dat onze clubs geen zin hadden om te bewegen. We draaiden alles dan maar om en trokken met Move it! door heel Vlaanderen.

Dit was het plezantste dat ik in tijden gedaan heb. (deelnemer Move it! Vlaanderen)

Dat leverde 28 sportsessies op in 5 verschillende settings: De Steiger Gent, SC Ventura Bierbeek, De Vlaamse Ardennen Zottegem, Klimop Pas-Sage Geel en Multiversum Mortsel. Die laatste tekende de jongste jaren present op Move it! XS, de sportdag voor jongeren.

Op die manier kregen we ongeveer 250 mensen aan het sporten. Zij maakten kennis met heel wat sporttakken: speedminton, drums alive, percussie, jiu-jitsu, martial arts, circustechnieken, yoga, urban golf, zumba, innogames, discgolf, street dance.

Parantee-Psylos zorgde voor smetteloos materiaal, puzzelde de activiteitenkalender in elkaar en zorgde voor ervaren lesgevers via Sportwerk Vlaanderen, Allarco bvba (drums alive), Kassoemai vzw (percussie/yoga), Cirkus in Beweging en Brussels Brazilian Jiu-Jitsu Academy.

De sportdriedaagse kwam mee tot stand dankzij de ondersteuning van de Nationale Loterij, Fintro en Te Gek!?

Geniet van de aftermovie hieronder of bekijk de volledige fotospecial!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven