Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Geen nieuwe medailles, wel sterke prestaties op derde WK-dag

Nieuws Topsport 1 februari 2020

Op de derde dag van het wereldkampioenschap G-baanwielrennen in Milton (Canada) waren de tandemdames dicht bij het podium in de kilometer, Niels Verschaeren reed wederom een persoonlijk record en Ewoud Vromant behaalde een mooie ereplaats in de omnium.

Niels Verschaeren kwam als eerste in actie in de 4km individuele achtervolging. Niels heeft een onderontwikkeling aan de linkerhand en komt uit in de klasse C5. Hij vliegt op dit WK en reed ook op dit nummer een persoonlijk record. Wederom een opsteker voor de renner uit Heist-op-den-Berg nadat hij dat eerder ook op de kilometer tijdrit en in de 200m sprint presteerde.

In de scratch van de klasse C2 viel Ewoud Vromant (rechterbovenbeen amputatie) tot drie keer aan, maar telkens liet niemand hem gaan. De kersverse wereldkampioen in de achtervolging werd dus duidelijk in de gaten gehouden. In de laatste ronden nam hij geen risico’s meer en vermeed hij de hectiek van een scratch sprint. Hij werd tiende in de scratch en eindigde vijfde in de omnium met 116 punten. Zijn WK is afgelopen.

Op het einde van namiddagsessie was het opnieuw de beurt aan de damestandem Hoet-Monsieur. Griet (slechtziend) wou, gegidst door haar pilote Anneleen, opnieuw strijden voor de medailles. En dat deden ze. Met 1:08.801 reden ze een stevige tijd, maar de drie laatste duo’s doken er alsnog onder. Het werd de vierde plaats voor Hoet-Monsieur. Het goud ging naar de Britten, zilver en brons naar respectievelijk Nederland en Nieuw-Zeeland.

Zondag komen de tandemdames voor een laatste keer in actie in de 200m sprint. Diederick Schelfhout (C3) en Niels Verschaeren (C5) rijden beiden nog de scratch, tevens het slotevent van de omnium.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven