Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sportdag Move It! XL in Mechelen: “Festivalsfeer en uitgebreid aanbod zorgen voor unieke beleving”

Nieuws 19 juni 2023

Op 22 juni is het opnieuw tijd voor Move It! XL, de grootste G-sportdag voor personen met een psychische kwetsbaarheid in Vlaanderen. G-sport Vlaanderen laat meer dan 500 mensen sporten en bewegen in en rond het domein De Nekker, met steun van Sport Vlaanderen en Stad Mechelen. Move It! XL brengt al jaren een uniek concept in Europa, en is toe aan zijn twaalfde editie. “Festivalsfeer en uitgebreid aanbod zorgen voor geweldige beleving.”

Domein de Nekker zal op 22 juni opnieuw afgeladen vol lopen met heel wat enthousiaste sporters uit 21 verschillende Vlaamse en Brusselse settings binnen de geestelijke gezondheidszorg. Personen met een psychische kwetsbaarheid en hun begeleiders beleven in groep een sportdag op maat van hun eigen mogelijkheden en interesses. Een 500-tal sporters stellen zelf hun programma op uit maar liefst 26 verschillende sport -en beweegvormen. Het uitgebreide aanbod en een fantastische sfeer maken dit evenement uniek in Europa, vertelt Thomas Botterman van G-sport Vlaanderen.

“We zijn het enige land in Europa dat zo’n groot multisportevenement voor deze doelgroep organiseert. Personen met een psychische kwetsbaarheid en hun begeleiders kunnen hun sportdag volledig zelf samenstellen en beleven die in een heuse festivalsfeer. Dit jaar voorziet Basic-Fit een podium met tussentijdse beweegsessies. Doorheen de dag is er muziek en er heerst een losse sfeer tussen de deelnemers en begeleiders”, sluit Botterman af.

Voor het uitgebreid sportaanbod, voorziet G-sport Vlaanderen ook topbegeleiding. Onder meer topsportster rolstoelbadminton Man-Kei To zal de deelnemers opnieuw de kneepjes van het vak leren in haar sport. Daarnaast kunnen de deelnemers zich verwachten aan onder meer beach hockey, SUP, tagrugby en Urban Games. Elke deelnemer sport of beweegt op zijn tempo, met Te Gekke Wandeling en Go4Orienteering voorziet G-sport Vlaanderen een gepast aanbod voor iedere G-sporter.

Activiteiten

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven