Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ontvang financiële ondersteuning voor je internationale wedstrijden in 2024

Nieuws Oproep Voor clubs Community 17 januari 2024

Het Belgian Paralympic Committee (BPC) wil, in samenwerking met G-sport Vlaanderen en/of Ligue Handisport Francophone, organisatoren van internationale wedstrijden in ons land een duwtje in de rug geven. Een organisatiecomité kan bijgevolg steun vanuit het BPC ontvangen bij de organisatie van een internationale wedstrijd.

Criteria voor ondersteuning aan de internationale wedstrijd

Om in aanmerking te komen voor financiële steun dient de organisatie te voldoen aan
onderstaande criteria :

  1. Sport die op het programma staat van de eerstvolgende Paralympische zomer of winterspelen
  2. De internationale wedstrijd is erkend door de internationale federatie, en
    georganiseerd in België
  3. Internationaal deelnemersveld (minstens 4 buitenlandse teams of minstens 30 individuele sporters, telkens uit minstens 4 verschillende landen)
  4. Deelname van minstens 2 Belgische atleten met een BPC-topsportstatuut
  5. Geen open Belgisch kampioenschap (wegens toelage van het BPC aan Belgische Kampioenschappen)
  6. Geen vriendschappelijke competitie, tenzij voor teamsporten of sporten waarvan deze competitie past in de voorbereiding van atleten met statuut of de ontwikkeling van een bepaalde sport in ons land.

Wie kan een aanvraag indienen?

Elke groep van personen, voldoende verzekerd, kan de aanvraag voor de organisatie van een internationale wedstrijd indienen. De praktische organisatie van deze internationale wedstrijd valt volledig onder de bevoegdheid van deze groep van personen m.a.w. het organisatiecomité.

Hoe aanvraag indienen?

De aanvraag kan enkel ingediend worden via dit formulier. De deadline voor het indienen van een dossier is 15 februari 2024.

Meer info over de vereisten, inhoud en procedure bij het indienen van het dossier? In dit overzichtsdocument vind je alle info.

Bij vragen kan je contact opnemen via support@paralympic.be.

Subsidies bij Sport Vlaanderen

Bekijk daarnaast zeker ook de mogelijkheden op subsidies aan te vragen bij Sport Vlaanderen. Je kan er extra middelen krijgen voor laagdrempelige G-sportevenementen en voor internationale G-sportevenementen.