Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Eerste digitale trefmoment voor clubs is een feit

Over clubs 28 april 2020

Het coronavirus heeft het leven grondig omgegooid. Sportwerkingen liggen vaak stil en clubs staan meer dan ooit voor een uitdaging. Parantee-Psylos brengt enkele PSY-clubs digitaal samen om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen om de sporters in beweging proberen te houden.

Een achttal clubs verzamelden donderdagmiddag om 14u voor hun computer voor een trefmoment: deze keer vanuit hun huis of setting. Het sportaanbod ligt vaak stil of is beperkt tot bewegen op het domein van de setting in het geval van de ziekenhuizen of PVT’s. Tijdens het trefmoment vroegen we aan de aanwezige clubs om te delen welke initiatieven ze momenteel ondernemen en welke moeilijkheden ze ondervinden. Ook Parantee-Psylos deelde de bestaande initiatieven zoals de openbare facebookgroep ook thuis non-stop voor G-sport en de webpagina die enkele goede voorbeelden bundelt.

"Een heel tof initiatief; op korte termijn toch bruikbare ideeën van mensen die veraf zijn. We staan voor een moeilijke periode maar door kleine dingen hier toch heel wat ideeën opgedaan: ik heb al honger om terug te kunnen opstarten op een creatieve manier" (Wim Wolfs van Team-Spirit, verbonden aan dagcentrum De Ridder)

Zo leerden we dat ze in Bierbeek een challenge uitvoeren onder de bewoners om samen de afstand tot Wuhan te wandelen via routes op het domein. In sportclub Boezjeern verzamelen ze beweegtips op de facebookpagina en in beschut wonen De Vlaamse Ardennen werd de maandelijkse activiteitenkalender omgevormd tot een digitale versie met creatieve opdrachten. Het verslag van dit trefmoment vind je hier terug, de goede voorbeelden worden ook toegevoegd aan de website.

Volgende trefmomenten:
30 april (14u-15u30): Digitaal trefmoment PSY - PZ's en PVT's
14 mei (14u-15u30): Digitaal trefmoment PSY

Heb je ook interesse om deel te nemen aan een trefmoment om ervaringen uit te wisselen hoe je als G-sportclub kunt omgaan met deze crisis? Laat het ons dan weten via deze link.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven