Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Circuit Sortie brengt mensen met en zonder beperking samen op het plekje dat ze beiden zo leuk vinden

4 augustus 2020

Sociaal isolement is voor niemand leuk. Zeker niet voor mensen met een beperking. Nu de bubbels (terecht) opnieuw kleiner worden, lopen zij nog meer het risico om uit de boot te vallen. Daarom was en is er Circuit Sortie deze zomer. Want iedereen hoort erbij, beperking of niet. Daar gaan we voor, ook in Corona tijden.

Op www.circuitsortie.be staan tientallen zoekertjes van personen met en zonder een beperking die nog eens naar hun favoriete plekje willen! Tot eind augustus wordt dit moeilijk, maar Circuit Sortie geeft niet op. We maken kennis met mekaar via de chat of telefoon. Van zodra het kan, zoeken we de plekjes opnieuw op. Heb je toch nog plaats in je bubbel en kan het Corona-proof, dan mag je uiteraard nu nog op stap! En zo doorbreken we met Circuit Sortie het isolement van vele mensen met een beperking.

Vind je ook dat mensen met een beperking nu niet vergeten mogen worden? Op www.circuitsortie.be kan je contact leggen met iemand die je liefde voor een bepaald plekje deelt. En kunnen jullie chatten of bellen over waarom dat plekje zo speciaal is. Zo maken we veilig kennis met mekaar en zo wordt het toch een heel speciale zomer voor iedereen.


Hoe werkt Circuit Sortie?

Wat is het plekje dat jij zo mist tijdens de lockdown? Circuit Sortie brengt mensen met en zonder beperking samen op het plekje dat ze beiden zo leuk vinden. Voor een toffe babbel, een plezierige ontmoeting, een nieuwe vriendschap. Op https://www.circuitsortie.be/plekjes verschenen al meer dan 80 zoekertjes. Je kan met iemand kennis maken door te klikken op het zoekertje. En iedereen, beperking of niet, kan natuurlijk ook zelf een zoekertje plaatsen met zijn favoriete plekje!

Wij stellen mensen met en zonder beperking die een favoriete plekje delen aan elkaar voor. En zij maken dan kennis via chat, telefoon, email, … Van zodra het kan, zoeken we de plekjes terug op. Kan het corona-proof, dan hoef je uiteraard niet te wachten. Zo vergeten we niemand in deze tijden van sociaal isolement, beperking of niet.

Sportieve plekjes staan ook op de lijst. Trek jij met Ward, Jochen, Dagmar... naar hun mooie plek?

Circuit Sortie is een initiatief van …

Inter, het Vlaams expertisecentrum in toegankelijkheid en de Genereuzen van Hart voor Handicap
Met de steun van het ministerie van Welzijn, Wouter Beke.