Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Bocciascheidsrechter Ronny Van Assche genomineerd voor Tokio 2020

29 augustus 2019

Ronny Van Assche werd door BISFED, de internationale bocciafederatie, genomineerd als scheidsrechter voor de Paralympische Spelen in Tokio. De topref van Parantee-Psylosclub Spinnaker zei volmondig ‘ja’ en is bijzonder blij. “Toen die mail binnenkwam, moest ik happen naar adem.”

Van Assche kreeg vorige week plots mail van BISFED met een nominatie als bocciascheidsrechter voor de Spelen in Tokio en was compleet verrast. “Ik ging koken maar wou vlug mijn mails nog even checken, en toen zag ik hem binnenkomen”, vertelt Ronny dolenthousiast. “Geen idee wat mij overkwam, maar ik kon haast niet ademen. Mijn vrouw was aan het strijken en keek zorgelijk, tot ik kon uitleggen waarover het ging.”(lacht)

Voor Ronny is dit een blijk van erkenning, maar niet alleen voor hem, zegt hij zelf. “Er zijn veel goede referees in België en we hebben samen een stevige reputatie opgebouwd in de internationale bocciawereld. Het is de verdienste van iedereen, want we stuwen elkaar voort. Dit was ook niet mogelijk geweest zonder de goede opleidingsstructuur waar competitiemanager Edwig Lamberechts al jaren zijn schouders onder steekt. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze once-in-a-lifetime kans krijg.”

Ronny Van Assche is al jaren internationaal bocciascheidsrechter en gaat regelmatig als vrijwilliger naar de internationale BISFED-toernooien: de regional en world opens. Van Assche is erg actief in de bocciawereld als sporttakverantwoordelijk van sportclub Spinnaker en op de Vlaamse en Belgische kampioenschappen maakt hij steevast deel uit van het scheidsrechterskorps.

Wij wensen Ronny veel succes in Japan!

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven