Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Blijf sporten en bewegen met G-Sportify: dé Spotifylijst van G-sport Vlaanderen

Community 12 juli 2022

Motivatie nodig tijdens het sporten? Happy songs? Of gewoon zomerse tunes? Onze G-sportify muzieklijst heeft het allemaal! Tijdens de zomervakantie laten we elke week een persoon of groep uit de G-sportwereld aan het woord. Zij kiezen hun favoriete nummers en dragen op die manier hun steentje bij aan dé soundtrack van de warme zomerdagen.

Van welk nummer krijgen ze motivatie? Wat is hun favoriete zomernummer? En van welke plaat worden ze instant gelukkig? Wij stelden deze vragen aan ons G-sportnetwerk, ontdek hun nummers en antwoorden hieronder. Of beluister ze op Spotify: https://open.spotify.com/playl...

Wesley Deleu

Wesley is ligatrainer boccia bij G-sport Vlaanderen en trainer bij G-sportclub Gidos uit Gits. Hij bijt de spits af met de eerste drie nummers van onze 'G-Sportify' playlist. Wesley zorgt meteen al voor enkele tijdloze klassiekers in de lijst.

Wanneer Wesley Kryptonite van 3 doors down oplegt, kan hij door een muur lopen. Dit nummer geeft hem zoveel motivatie en energie. We zijn er zeker van dat Wesley niet de enige zal zijn bij het horen van dit nummer!

Zijn favoriete zomernummer neemt hem terug mee naar zijn jeugd. Van Chirokampen tot een zomerbar met de remix van Apres Skihut. Van Take Me Home, Country Roads van John Denver word Welsey sowieso vrolijk!

Stand Up (For The Champions) van Right Said Fred maakt hem dan weer instant gelukkig. "Het is het slotliedje van de gymshow van de turnclub Flink en Fris Roeselare waar mijn dochter turnt. Wanneer ik daaraan terugdenk word ik instant gelukkig."

Hedwige Van Steen

Hedwige kunnen we beschrijven als een bezige bij, geen enkele uitdaging gaat ze uit de weg. Daarnaast is ze een fervent powerchair hockey speelster. Hedwige kiest deze week haar favoriete platen.

"Tijdens het sporten ben ik één en al concentratie en zit er niet vaak een lied in mijn hoofd. Als we op weg zijn naar een competitiedag Powerchair Hockey, luister ik wel graag naar opzwepende nummers die me motiveren. Het nummer dat écht adrenaline door mijn aders laat stromen is Adam F - When the rain is gone. Dan voel ik heel mijn lichaam en geest wakker worden voor de strijd!"

Haar favoriete zomerplaat was een minder evidente keuze. "Het is niet makkelijk kiezen, maar het nummer dat zomer schreeuwt, is voor mij Summer Jam van The Underdog Project. Het geeft je zin in de zomer en doet je voelen alsof je op een warm strand straat te springen in een menigte, luisterend naar datzelfde nummer, met een koude drank in je hand." Dit doet ons inderdaad wegdromen naar een dagje zon, zee, strand.

Het nummer dat haar gelukkig maakt, vinden we terug in het Franse segment. "Het is niet per se mijn favoriete lied, maar Nuit de folie van Début de Soirée tovert altijd instant een glimlach op mijn gezicht. Het geeft me zin om mee te zingen en te dansen. Zowel de tekst als het opzwepende ritme werken enorm aanstekelijk!"

STIP - Sport Team in Psylos

De collega's bij STIP (Sport Team in Psylos) kiezen deze keer hun favoriete platen. STIP is een G-sportclub, gericht op mensen met een psychische kwetsbaarheid. Deze sportclub maakt gebruik van de infrastructuur van het Psychiatrisch Centrum in Menen. De begeleiding wordt er voorzien door psychomotorisch therapeuten.

Lien heeft een duidelijke favoriet: The Lion Sleeps Tonight van The Tokens. “Awimbawe, awimbawe, eee-eee-eeee! Een nostalgische meezinger. Ideaals als focus-catcher om zowel in het zingen als in het swingen in actie te schieten.”

Romanie moest dan weer lang nadenken, maar koos uiteindelijk voor Run Boy Run van Woodkid. “De beat en het tempo werken aanstekelijk, maar ook de songtekst dient als motivatie voor tijdens het lopen: run, boy, ruuuuun!”

Niemand die Inge kan stoppen als ze Don’t Stop Me Now van Queen hoort! “Gaan met die beentjes, woehoeee!”

Heeft Janneke een hartslag van 142 slagen per minuut? Misschien wel tijdens het sporten, maar sowieso ook tijdens het luisteren naar Geronimo van Sheppard.

Silke De Waelle en Ksenija van de Voorde

Op 1 augustus mochten we twee nieuwe collega's verwelkomen in ons team. Silke De Waelle wordt coördinator van de Kennishub en zal met haar academische achtergrond bruggen proberen te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek enerzijds en de praktijk anderzijds.

Ksenija van de Voorde daarentegen ontwikkelt met veel goesting een aanbod voor sporters met een chronische aandoening, tevens onze nieuwe doelgroep. Ksenija was al actief bij ons als G-sportcoach in verschillende revalidatiecentra. Deze job zal ze nu combineren met haar nieuwe functie als G-sportmanager chronische aandoeningen. Ontdek hun favoriete platen hieronder of in de G-Sportify afspeellijst!

De favoriete nummers van Silke:

  • Zomernummer: Missili – Frah Quintale
  • Motivatienummer: ZITTI E BUONI - Mäneskin
  • Gelukkig: Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

Dit zijn volgens Ksenija de leukste nummers:

  • Zomernummer: Willy William – Trompeta
  • Motivatienummer: Dancing Queen – ABBA
  • Gelukkig: Solo Para Ti – Alvaro Soler en Topic

Guido Roex

Sinds de jaren 70 is Guido gepassioneerd door G-sport. Guido heeft een visuele beperking en begon met Goalbal en Torbal, waarna hij overstapte naar G-wielrennen. Guido fietst een drietal keer per week op de tandem met diverse piloten. Momenteel heeft hij binnen GSVT (GehandicaptenSportVereniging Toekomst) een nieuwe kern opgestart. GSVT Monsheide wil hij nu verder uitbouwen.

Zijn favoriete nummers kiezen, geen evidente keuze voor de muziekliefhebber uit Limburg. Voor ons selecteerde hij volgende platen.

  • Dancing in The dark - Bruce Springsteen: "Dit nummer heb ik tijdens mijn Warmste Tandemtocht op 18 december 2019 (van Kleine Brogel naar Kortrijk) aangevraagd op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Ik ben een grote fan van Bruce Springsteen, die ik reeds diverse keren live aan het werk zag."
  • Blauw - The Scène: "Een krachtig Nederlands nummer dat ik vaak draaide tijdens mijn oefensessies op de rollen. Het nummer stimuleert mij tijdens een training.
  • Ring Ring I’ve got to sing - Ferré Grignard: "Dit nummer kies ik omdat ik vind dat Ferré Grignard één van onze beste Belgische artiesten was. Ze noemden hem destijds de Belgische Bob Dylan."

Yoica De Kock

Yoica De Kock sport nog maar drie jaar en heeft nu al de sportmicrobe te pakken. Sport is voor haar een uitlaatklep, het maakt haar gelukkig en gezonder. Na haar amputatie revalideert ze nu in het UZ Gent bij onze G-sportcoaches.


"Een dag niet gesport is een dag niet geleefd. Het maakt mij ook altijd gelukkig en blij, sport geeft mijn hoofd en lichaam een opgelucht gevoel. Het zorgt er ook voor dat ik beter slaap en de astma die ik heb wordt er beter door, mijn longinhoud wordt groter, mijn lichaam gezonder en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. En sporten zorgt ervoor dat je spieren ontwikkelt, en een gespierd lichaam hebben is zoveel aangenamer!", aldus Yoica.

Yoica luistert graag naar Geotrance muziek, momenteel is ze fan van 90-ies 4 van Andrew (op Mixcloud) of Milkshake van Jean Juan (op Spotify).