Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Belgen vlammen naar ereplaatsen op slotdag WK piste

17 maart 2019

Op de laatste dag van de Para-cycling Track World Championships in Apeldoorn (Nederland) lieten de Belgen zich weer opmerken. De tandem Hoet-Monsieur reed naar een vierde plek in de sprint, Kris Bosmans werd vierde in de scratch.

In de ochtend kwalificeerden de tandemdames Griet Hoet (visuele beperking) en Anneleen Monsieur (pilote) zich met de vierde tijd voor de sprintfinales. Foy (B) en Van Kampen uit Nieuw-Zeeland waren hun tegenstanders in de kwartfinales. De kiwi’s wonnen de eerste heat, maar konden in de twee daaropvolgende niet voorbij de Belgen die een hoog tempo aanhielden. In de halve finale na de middag was het de beurt aan de Britten. Die bleken een maatje te sterk voor onze landgenoten en werden later op de avond ook wereldkampioen. En dus moesten de dames uit regio Gent vol aan de bak voor brons tegen de Nederlanders Larissa Klaassen (B) en Imke Brommer (piloot). Die hadden het knap lastig tegen de Belgen, maar ook voor brons mocht het – ondanks een spannende wedstrijd – niet baten. De damestandem gaat met een goed gevoel (en één medaille) naar huis. “Ik ben enorm tevreden over dit WK en vandaag presteren we beter dan gehoopt op die sprint”, zegt Griet.

In de team sprint reden Diederick Schelfhout, Kris Bosmans en Niels Verschaeren naar een knappe zesde tijd: 50.915, tevens een persoonlijk record. Het goud ging naar China.

In de scratch race reden C3-renners Schelfhout en Bosmans vervolgens een goede wedstrijd. Diederick reageerde op een sterke aanval van de Australiër Nicholas. Beiden leken op weg naar het podium, maar toen het peloton opnieuw begon te jagen, kon Diederick een nieuwe tempoversnelling van Nicholas niet volgen. De Australiër pakte het goud, Bosmans sprintte naar plaats vier. Niels Verschaeren werd dertiende in zijn C5-scratch.

Het wereldkampioenschap baanwielrennen voor personen met een beperking in Apeldoorn is afgelopen en werd een succes voor Paralympic Team Belgium. Met drie medailles keerden onze renners huiswaarts. Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur wonnen zilver in de 3km individuele achtervolging, Diederick Schelfhout (C3) pakte brons in die discipline en deed dat nog eens over in de kilometer.

De resultaten vind je hier.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven