Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Amazones openden hun Road to Tokyo op CPEDI in Waregem

Topsport 26 april 2021

Van 22 tot 25 april werd in Waregem de jaarlijkse internationale wedstrijd Para-equestrian georganiseerd: de CPEDI Waregem. Sportclub Quadrille maakte er een coronaproof topevenement van. De Road to Tokyo is voor de Belgische dressuur helemaal geopend.

Drie Vlaamse amazones – allemaal aangesloten bij Paardensport Vlaanderen – namen deel aan de wedstrijd in het Sport Vlaanderen-centrum in Waregem: Manon Claeys in de handicapklasse ‘Grade IV’, Ciska Vermeulen en Ullricke Dekeyzer in ‘Grade V’. Manon en Ciska eindigden in de individuele test op een vierde plaats met hun paarden, respectievelijk San Dior 2 en Imagine Coolhorses. Ciska Vermeulen reed ook mee met haar ander paard Rohmeo, waarmee de tweevoudig paralympiër deelnam aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). Ciska en Rohmeo behaalden samen de vijfde plaats. Ullricke Dekeyzer werd achtste in dezelfde categorie.

Op zondag werd de freestyle gereden. Manon Claeys en Ciska Vermeulen werden vijfde in hun categorie, Ullricke Dekeyzer eindigde wederom op een achtste plek.

Michèle Georges (Ligue Handisport Francophone) won twee maal goud in individuele test en de freestyle in de Grade V. Barbara Minneci pakte twee keer het brons in de Grade III. België pakte als land een bronzen medaille in de Nations Cup met Minneci-Georges-Claeys-Vermeulen.

De Road to Tokyo is dus goed en stevig ingezet door de Belgische amazones. De volgende internationale wedstrijd op het programma is de CPEDI 3* in Deauville (Frankrijk).

Copyright foto's: Gilles Deherand.