Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

17-jarige Nathan Van Driessche pakt titel in de hoogste klasse showdown: “ik wil blijven groeien”

Nieuws Interview 3 mei 2023

Het showdown seizoen 2022-2023 zit erop. 53 spelers van vijf verschillende clubs, verdeeld in vier reeksen, namen het dit jaar tegen elkaar op. Na acht spannende competitiedagen zijn de kampioenen, promovendi en dalers gekend. In de hoogste klasse ging de titel naar de nog maar 17-jarige Nathan Van Driessche. Met slechts twee verloren sets op de slotspeeldag blikt de jongeling van ViGe Waasland terug op een sterk seizoen. “Op de slotspeeldag was het nog even spannend, maar ik ben zeer blij met de titel.”

Tussen 15 oktober en 22 april werd over acht competitiedagen het showdown seizoen gehouden. De showdown spelers en hun clubs hielden twee maal halt in Brugge, twee keer in Mol, drie keer in Antwerpen, en één maal in Sint-Niklaas. De lokale G-sportclub leidde telkens de competitiedag in goede banen. De showdown competitie kent vier klassen. Op het einde van het seizoen promoveren de nummers 1 & 2 van elke klasse naar een hogere klasse. De twee spelers die op de laatste en voorlaatste plaats eindigen, degraderen naar een lagere klasse.

Maar degraderen was voor de 17-jarige Nathan Van Driessche geen optie. Een tweede plaats vorig seizoen bombardeerde de jongeling uit Stekene tot één van de topfavorieten voor de titel in de hoogste klasse. Met geen enkele verloren set begon Nathan dan ook aan de slotspeeldag. “Ik had op de laatste speeldag aan elf punten genoeg om mijn eerste plaats veilig te stellen en de titel te pakken”, vertelt Nathan. Met nog vier wedstrijden te spelen, kon hij nog zestien punten winnen of verliezen.

“Ik wil vooral blijven groeien en beter worden in showdown. Maar ik hoop dat ik ooit eens een internationaal tornooi kan winnen." - Nathan Van Driessche

Maar de dag begon voor de Oost-Vlaming niet zoals gepland. “Mijn eerste wedstrijd van de dag verloor ik in drie sets. Daardoor kreeg ik slechts één punt en moest ik mijn resterende drie wedstrijden winnen om kampioen te worden.” Een koud kunstje voor de G-sporter van ViGe Waasland. Nathan won overtuigend zijn laatste drie wedstrijden en kroonde zich tot kampioen in de hoogste klasse.

Sterk seizoen

Met een eerste titel op zak en een jaar extra ervaring, blikt Nathan Van Driessche tevreden terug. “Mijn seizoen in België was zeker een succes. Maar dit jaar was ik ook in Nederland actief. Ik ben er tweede geworden in de eerste klasse, waardoor ik kan promoveren en volgend jaar in de hoofdklasse uitkom.” Naast zijn mooie parcours in eigen land en Nederland, kijkt Nathan ook verder. “Ik speelde dit jaar internationale tornooien in Bologna en Praag. In Bologna eindigde ik negende op 40 deelnemers. In Praag werd ik 41e van de 60 deelnemers”, verklaart Nathan.

Nathan blijft nuchter en bescheiden, maar er heerst toch een zekere ambitie. “Ik wil vooral blijven groeien en beter worden in showdown. Maar ik hoop dat ik ooit eens een internationaal tornooi kan winnen. Hoewel dat niet zo evident is, internationaal ligt het niveau veel hoger dan in België.”

Seizoen 2022-2023

De kampioen in eerste klasse is gekend, met elf gewonnen wedstrijden en slechts één verlieswedstrijd is Nathan de verdiende kampioen. Maar we nemen ook afscheid van Kris Denolf en Daniël Alonso, zij eindigen laatste en degraderen naar de tweede klasse. In die tweede klasse vinden we Sam Troubleyn en Erik De Bock terug op plaats één en twee, zij maken volgend jaar hun opwachting in de hoogste klasse. Dirk Jennes en Miranda Pauwels degraderen uit de tweede klasse.

In de derde klasse zijn Stefan Heuker en Peggy De Souter de promovendi. Kristel Lauvrys en Joke Lievens degraderen naar de vierde en laagste klasse. Het zijn Pauline Eilers en Christoff Eilers die met glans tweede en derde eindigen en volgend jaar een klasse hoger spelen.

Initiatie Showdown

Nathan ontdekte de sport op een initiatiedag met sporten voor blinden en slechtzienden. Op een jonge leeftijd sloot hij zich aan bij ViGe Waasland, een sportclub voor blinden en slechtzienden in de buurt. Wil jij net als Nathan ontdekken of showdown iets voor jou is?

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven