Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

123 Inclusie - Iedereen erbij

Op 9 oktober start de maand van de inclusie. De campagne ‘123 inclusie - Iedereen erbij’ is een initiatief van het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Agentschap Opgroeien, de afdeling Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering van het Agentschap Binnenlands Bestuur. De campagne wil er mee voor zorgen dat kinderen en jongeren met een beperking gemakkelijker een weg vinden naar het jeugdwerk, kinderopvang en sportclub. Deze actie kadert in de uitvoering van het Vlaams Jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan. Doe mee met de TikTok challenge, speel het 123inclusie-spel, ontdek de talkshows en toon jezelf als kinderopvang, club of vereniging die openstaat voor inclusie!

Waarom?

Kinderen en jongeren met een beperking vinden moeilijk aansluiting bij leeftijdsgenoten in de vrijetijds-sfeer. Nochtans zit hier maatschappelijke en emotionele winst in voor alle partijen.

123inclusie wil begeleiders in de opvang, leiders en animatoren ondersteunen in de motivatie en het proces om kinderen en jongeren met een beperking warm te onthalen en goed te begeleiden.

Hoe?

Op 9 oktober start de campagne met een challenge bij jeugdverenigingen, sportclubs en buitenschoolse kinderopvang. Er wordt ook een pakket ontsloten met tools, tips en tricks om de deuren open te zetten naar kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk. Dit gebeurt adhv. 4 talkshows/podcasts op Youtube en Spotify, posters, een spel en een social mediacampagne. De focus ligt op kinderen, jongeren en hun (bege)leiders.

Doe mee!

Het jeugdwerk, de kinderopvang of een sportclub kan zich engageren om de campagne mee uit te dragen!

Speel het 123inclusie poster spel - voor (bege)-leiders en ouders. Ga aan de slag om te reflecteren, ervaringen te delen en in gesprek te gaan met elkaar. Speel het met je collega’s, je medeleiding, je klas, de ouders,.. Knip de kaartjes uit, leg ze op tafel en luister! Speel dit spel en iedereen is erb(l)ij! Maak een filmpje of foto’s, tag @123inclusie en voeg #123inclusie #iedereenerbij toe.

TikTok - Doe vanaf 9 oktober mee met de online challenge: maak een zo origineel mogelijk, geestig bewegend groepsportret van jouw jeugdvereniging, opvangdienst of club waarbij iedereen een plekje in het beeld krijgt! Deel ze op TikTok en Instagram. Tag @123inclusie en voeg #123inclusie #iedereenerbij toe.

Ook G-sport Vlaanderen heeft sinds kort de TikTok-microbe te pakken. Volg en tag ons @gsportvlaanderen en doe mee met de online challenges!

Deel verhalen vanop Facebook en Instagram - Ontdek de social media platformen van 123inclusie en volg de campagne op de voet. Deel tips en tricks via de quotes, ontdek highlights van de talkshows, reageer.. and spread the word! Tag @123inclusie en voeg #123inclusie #iedereenerbij toe.

Heb je zelf voorbeelden van inclusie, tips, verhalen,...? Deel ze met ons @gsportvlaanderen en gebruik de hashtags #nonstopvoorgsport #gsportvlaanderen #inclusie

Surf naar de Facebookpagina of Instagrampagina van 123 Inclusie voor inspiratiemateriaal of download het hier: