Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Workshop 'in beweging met autisme' (3)

Deze workshop is volzet! Hou onze kalender in de gaten richting toekomst en dan kan je bij een volgende organisatie of op een andere locatie deelnemen.

In deze workshop krijg je een beter zicht op (de vele facetten van) autisme en vooral het zelf beleven ervan. Je wordt ondergedompeld in de wereld van autisme aan de hand van een belevingscircuit. Door middel van opdrachten en uitdagingen (AutismeBelevingsCircuit*) ontwikkel je een beter inzicht in hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Bij elke opdracht hoort meer uitleg over autisme en word je ook uitgedaagd om er concreet mee aan de slag te gaan. Telkens worden ook verbanden gelegd met bewegen en sport. Zo krijg en maak je zelf tips om in je eigen sportcontext om te zetten.

*Het AutismeBelevingsCircuit is een product van Autisme Centraal / Sterkmakers in Autisme. We gebruiken deze tool om samen onze sport autismevriendelijker te maken.


Deze workshops kaderen binnen het project 'In beweging met autisme' dat mee mogelijk is gemaakt dankzij middelen van de Koning Boudewijnstichting. Tijdens het project worden een aantal workshops gratis aangeboden. Deze sessie gebeurt in samenwerking met Sportdienst Gent die optreedt als host van de workshop.


Docent: Celine Hespeel

Datum

  • 21 november 2023
  • 19:00 - 21:30

Locatie

Huis van de Sport
Zuiderlaan 13
9000 Gent

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Dieter Vandenbroucke dieter.vandenbroucke@gsportvlaanderen.be 09 243 11 70

Doelgroep

Organisator

G-sport Vlaanderen in samenwerking met sportdienst Gent

Prijs

Gratis