Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Opleiding ICP-move (Antwerpen)

Opleiding ICP-move (Antwerpen)

Op zoek naar een manier om les te geven aan een diverse doelgroep of om jouw opwarming of trainingskern vorm te geven? Dan kan ICP Move zeker goede inspiratie geven! Binnen het project ‘Color Your Moves’ biedt G-sport Vlaanderen in samenwerking met ICP Move VZW in 2024 vijf verschillende opleidingsmomenten aan voor de ICP-move methode, en dit aan meer dan 60% korting!

Voor wie is de opleiding?

Trainers en begeleiders van sporters met een beperking in om het even welke doelgroep die interesse hebben om dit concept te leren kennen en toe te passen, met een gamma aan oefenstof.

Wat kan je verwachten van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee halve dagen en een online evaluatiemoment. Tijdens de twee halve dagen wordt ook telkens ruimte om te netwerken voorzien. Aan de hand van de het ICP-move methode gaan we samen met jullie aan de slag met een combinatie van theorie en heel wat praktijk. Tijdens de opleiding zal je ook reeds actief lesgeven aan de doelgroep onder begeleiding van de instructeurs. Hierbij maak je gebruik van de ICP-move matten die aangepast zijn aan heel wat verschillende doelgroepen, van stappers tot rolstoelgebruikers.

Al snel ga je merken dat je met éénzelfde methode diverse lessen kan vormgeven, en dat je dankzij de methode een zeer diverse groep toch samen kan laten sporten. Je krijgt oefenstof mee naar huis die je meteen kan toepassen in verschillende sporttakken, binnen je opwarming of je trainingssessie en voor verschillende doelgroepen en leeftijden.

Wat is ICP-move?

ICP-move geeft je als trainer of sportbegeleider handvaten om jouw sportles nog beter af te stemmen op kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. De methode maakt gebruik van kleuren en pictogrammen om zo structuur te brengen in jouw uitleg. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met rood en blauw als rechts en links, waarbij polsbandjes een visueel houvast bieden. Daarnaast worden er ook matten met pictogrammen gebruikt om zo bewegingen nog makkelijker aan te leren. ‘Rechtervoet één stap naar voor” wordt dan “Rode voet op de zon plaatsen”, wat voor kinderen die moeite hebben met communicatie en complexe instructies veel meer structuur zal bieden. Er is binnen ICP-move enorm veel ruimte voor variatie, pro- en regressies, waardoor elke les opnieuw uitdagend en leuk kan opgebouwd worden. De methode wordt momenteel al toegepast in sportclubs, scholen en zorgsettings, en kan zo een overkoepelend structureel houvast bieden voor zowel de sporters als de trainers die in meerdere settings actief zijn.

Praktische details

Sessie 1: vrijdag 7 juni 2024 - 17:00 tot 21:00

Sessie 2: zaterdag 8 juni 2024 - 13:00 tot 17:00

Locatie: Het Gielsbos, Vosselaarseweg 1, 2275 Gierle

Evaluatie: online op onderling afgesproken moment met de instructeur.

Inschrijven?

Inschrijven kan via deze link tot en met 5 juni 2024. Inschrijven voor de volledige opleiding van twee halve dagen en het online evaluatiemoment kost 100 euro. Na afloop kom je op de lijst van erkende ICP-move trainers, en kan je jaarlijks deelnemen aan het netwerkevenement voor ICP-move trainers. Je kan ook rekenen op de ondersteuning van de ICP-move VZW voor al je vragen rond het gebruik van de methode. Erkende trainers die aan één van de opleidingen binnen het ‘Color Your Moves’ project deelgenomen hebben krijgen ook 25% korting op de aankoop van het ICP-move materiaal.

Silke De Waelle

Coördinator team kennis en opleidingen (0,8 VTE)

T.: 0472 28 00 96 silke.dewaelle@gsportvlaanderen.be

Datum

  • 7 - 8 juni 2024
  • 17:00 - 21:00

Locatie

Sporthal Gielsbos
Vosselaarseweg 1, 2275 Gierle
2275 Gierle

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Silke De Waelle silke.dewaelle@gsportvlaanderen.be 0472 28 00 96

Organisator

G-sport Vlaanderen
ICP-move VZW

Prijs

100