Ga naar hoofdinhoud
Trainster en G-zwemmer geven elkaar een high five
Terug naar overzicht

Drop-out voorkomen: groepsgesprek en conflicthantering (online)

INHOUD

Je komt het als coach, jeugdsportco├Ârdinator of clubbestuurder vaak tegen: een conflictsituatie tussen verschillende sporters of binnen je trainingsgroep.
Tijdens deze sessie leer je hoe je en groepsgesprek kan aanpakken alsook hoe je een conflict bespreekbaar maakt en kan herstellen. Tijdens deze sessie leer je via een stappenplan op een constructieve manier in gesprek te gaan met 1 of meerdere sporters. Je leert bepaalde spanningen bespreekbaar te maken en weg te werken. Op die manier kunnen sporters hun verwachtingen aangeven en kan je hier als clubbetrokkene op inspelen en voorkom je dat een specifieke sporter uitvalt of een slechte groepsdynamiek ontstaat.

VOOR WIE

Deze webinar richt zich naar G-sportclubs en hun trainers en vrijwilligers. De inhoud richt zich op jongeren maar de methodieken zijn ook interessant voor volwassen sporters.

DOOR WIE

Deze sessie wordt begeleid door Pierre Van der Veken. Met vallen en opstaan leerde Pierre de afgelopen 15 jaar hoe sport een krachtig middel kan zijn om mensen te versterken en met elkaar te verbinden; dit bij en in samenwerking met reguliere voetbalclubs en in sociaal-sportieve projecten als de Gantoise Plantrekkers (vroegere KAA Gent Homeless Blue White). Pierre heeft 8 jaar voor de KAA Gent Foundation gewerkt als trekker van de sociaal-sportieve werking en is nog steeds actief als coach bij voetbalclub FC Rooigem.

Deze sessie is het vervolg op een sessie op 17 april waarbij de methodiek 'teaservragen' behandeld wordt.

DEELNEMEN?

Voor deelnemers aan het traject ledenwerving van G-sport Vlaanderen is deze sessie gratis. Anderen betalen 10 euro waarvoor je ook aan de andere sessie kan deelnemen. Inschrijven voor beide sessies is verplicht, in beide sessies kunnen maximum 20 trainers/bestuurders deelnemen.

Datum

  • 24 april 2023
  • 20:00 - 21:30

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Organisator

G-sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen

Prijs

Gratis