Ga naar hoofdinhoud
Trainster en G-zwemmer geven elkaar een high five
Terug naar overzicht

Drop-out voorkomen: teaservragen tijdens en na de training (online)

INHOUD

Je hebt het als coach wel al meegemaakt; kinderen, jongeren of volwassenen die afhaken en niet meer verschijnen op de trainingen en wedstrijden. Hoe kan je nu voorkomen dat het tot op dat punt komt? Hoe zorg je ervoor dat je sporters zich gewaardeerd, gezien en veilig voelen op jouw trainingen en wedstrijden? Tijdens deze sessie gaan we er samen dieper op in en proberen we een aantal concrete handvaten aan te reiken met de focus op de methodiek ‘teaservragen tijdens en na de training’. Met de teaservragen geef je jongeren op een realistische manier inspraak in de training en leer je hen feedback formuleren.

In de tweede sessie op 24 april gaan we verder door op deze inhoud en behandelen we de volgende methodieken namelijk de basis voor groepsgesprekken en conflicthantering.

VOOR WIE

Deze webinar richt zich naar G-sportclubs en hun trainers en vrijwilligers. De inhoud richt zich op jongeren maar de methodieken zijn ook interessant voor volwassen sporters.

DOOR WIE

Deze sessie wordt begeleid door Pierre Van der Veken. Met vallen en opstaan leerde Pierre de afgelopen 15 jaar hoe sport een krachtig middel kan zijn om mensen te versterken en met elkaar te verbinden; dit bij en in samenwerking met reguliere voetbalclubs en in sociaal-sportieve projecten als de Gantoise Plantrekkers (vroegere KAA Gent Homeless Blue White). Pierre heeft 8 jaar voor de KAA Gent Foundation gewerkt als trekker van de sociaal-sportieve werking en is nog steeds actief als coach bij voetbalclub FC Rooigem.

DEELNEMEN?

Voor deelnemers aan het traject ledenwerving van G-sport Vlaanderen is deze sessie gratis. Anderen betalen 10 euro waarvoor je ook aan de sessie van 24 april kan deelnemen. Inschrijven voor beide sessies is verplicht, in beide sessies kunnen maximum 20 trainers/bestuurders deelnemen.

Datum

  • 17 april 2023
  • 20:00 - 21:30

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Organisator

G-sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen

Prijs

Gratis