Ga naar hoofdinhoud

WeGwijs: een plan op maat voor de toekomstige G-sporttrainer

Met het project weGwijs zetten we in op het rekruteren, wegwijs maken en verder begeleiden van potentiële trainers. We willen we de drempels voor kandidaat-trainers verlagen, en hun zo motiveren en inspireren om de stap richting het trainer-zijn te zetten en stap voor stap hun eigen rol als trainer vorm te geven. Specifiek gaan we binnen dit project op zoek naar personen die vanuit een persoonlijke of professionele achtergrond reeds ervaring hebben in omgaan met personen met een beperking, maar nog een duwtje in de rug of extra begeleiding nodig hebben bij het leren begeleiden van G-sporters. Met begeleiding op maat willen we wegwijs bieden in het traject tot G-sporttrainer.

Wie zijn volgens ons deze 'toekomstige G-sporttrainers'?

  1. De ervaringsdeskundige, dat is dus de persoon met een beperking, chronische aandoening of psychische kwetsbaarheid zelf.
  2. De (para)medische professionals die werken met alle acht de doelgroepen van G-sport Vlaanderen zoals bijvoorbeeld ergotherapeuten, sociaal werkers of kinesisten.
  3. De ruime persoonlijke omgeving van de persoon met een beperking, chronische aandoening of psychische kwetsbaarheid, zoals de ouders, familie en persoonlijke assistenten (opnieuw gericht op alle acht doelgroepen van G-sport Vlaanderen).

Deze mensen hebben reeds heel wat expertise én passie voor het werken met de verschillende doelgroepen van G-sport Vlaanderen, en wellicht zit er bij hen ook wel interesse voor sport en bewegen.

Wat kan je vanuit het project verwachten?

Met dit project willen we trainers begeleiden in hun eerste stappen tot G-sporttrainer.

Om zo goed als mogelijk begeleiding op maat te kunnen aanbieden, zullen we ons in een eerste fase focussen op het onderzoeken van de noden, de drempels en de mogelijke oplossingen. Met behulp van een online bevraging willen we een zo ruim als mogelijk doelpubliek bereiken om hun specifieke noden en drempels in kaart te brengen.

In een volgende fase verwerken we deze antwoorden en zullen we mogelijkheden ontwikkelen om zowel de drempels te verlagen en aan de specifieke noden te beantwoorden als wegwijs te kunnen bieden in het traject van de toekomstige G-trainers.

  • Ben jij iemand met expertise of ervaring met (één van) onze doelgroepen?
  • Wil jij mensen in je omgeving helpen om meer te bewegen?
  • Ben je zelf G-sporter en wil je de stap zetten om als trainer aan de slag te gaan?
Wij willen jou helpen met je traject tot G-sporttrainer.
Aarzel niet om ons te contacteren of onze contactgegevens te delen.

Voor vragen of meer info kan je terecht bij collega Eva.

Portretfoto Eva Decaluwé

Eva Decaluwé

Projectmedewerker weGwijs (0,4 VTE)

T.: 0477 79 53 49 eva.decaluwe@gsportvlaanderen.be