Ga naar hoofdinhoud

Tekstversie videovoorstelling project 'In beweging met autisme'

Mensen met autisme vinden meer en meer de weg naar de sport en dat is een goede zaak. Want sporten en bewegen heeft heel veel voordelen, zowel op fysiek vlak, als op mentaal vlak, als op sociaal vlak. Sporten is gewoon leuk en we willen zoveel mogelijk mensen naar de sport krijgen.

Maar voor mensen met autisme is het niet altijd zo evident om de weg te vinden naar een sportclub. In een reguliere sportclub bijvoorbeeld waar dat de trainers niet altijd opgeleid zijn om op de juiste manier met mensen met autisme om te gaan. Dus daar wil dit project eigenlijk iets aan doen.

Met dit project willen we streven naar een autismevriendelijke sport. We gaan dat doen door een bewustwording te creƫren bij trainers, voornamelijk uit het reguliere circuit. Zodat ze als in de toekomst mensen met autisme de weg zoeken en vinden naar een club dat het een win-win situatie kan zijn voor iedereen.

Waar dat de sporter met autisme op de juiste manier kan geholpen worden om te bewegen om de sporten te beoefenen die hij of zij heel graag doet. En dat de trainer ook beter opgeleid wordt, meer kennis heeft rond autisme, meer kennis rond hoe zijn of haar sport aan te passen aan mensen met autisme.

En dat is waar dit project omgaat, dus dat is de bedoeling.

[Muziek]