Ga naar hoofdinhoud

Tekstversie van de video over exxtra, Sander en Dimitri

Ik ben Dimitri en vandaag ga ik samen met Sander naar het Belgisch Kampioenschap Team & Pair Boccia in Gits. Hopelijk behalen we er een mooi resultaat.

Boccia is een sport die ik niet kende tot voor ik Sander ontmoette. Ik kreeg er een fascinatie voor en vind het een hele toffe sport.

Exxtra is een platform voor deeleconomie. Via ons kunnen mensen met een persoonsvolgend budget of een persoonlijk assistentiebudget, mensen vergoeden. Het gaat bijvoorbeeld om mensen uit hun netwerk, uit het gezin, familie, vrienden of kennissen die zorgen voor hen verlenen. Dat kan gaan over kleine huishoudelijke taakjes, koken of boodschappen doen.

Daarnaast gaan wij ook op zoek naar externe assistenten. Soms hebben budgethouders nood aan extra ondersteuning die ze niet vinden in hun netwerk. Zo krijgen we soms de vraag van mensen die op zoek zijn naar iemand om mee te gaan sporten. Dat kan gaan over het effectief mee sporten, het vervoer van en naar de sporthal of het helpen met aan -en uitkleden, enzovoort.

Ik denk dat ik algemeen genomen tijdens de meeste wedstrijden en tornooien veel meer stress heb dan Sander.

Zonder Dimitri kan ik niet spelen. Hij rolt mijn ballen en maakt ook soms mijn training. In mijn bocciawereld is Dimitri superbelangrijk want niet iedere assistent zou het even goed doen.

Bij exxtra vinden we de persoonlijke aanpak heel belangrijk. We gaan ook op vraag op huisbezoek bij de budgethouders om bijvoorbeeld samen een vacature op te stellen voor een externe assistent of om hen administratief te ondersteunen bij het in orde brengen van de overeenkomst.

Zowel assistent en budgethouder zijn verzekerd. Werken via deeleconomie is voor beide partijen fiscaal voordelig. Zo kan een assistent ook een centje bijverdienen.