Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

World Team Cup: Volg het Belgisch team met Vandorpe, Gérard en Denayer

13 mei 2019

De World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup of Fed Cup voor het rolstoeltennis, vindt plaats in Ramat Hasharon, Israël. Zestien landen doen een gooi naar de prestigieuze titel. Met hun historische bronzen medaille (2017) en hun vierde plaats (2018) in het achterhoofd trekken onze landgenoten vol ambitie naar dit tornooi. Het team bestaat uit Joachim Gérard (ITF 4), winnaar van de Masters in 2018, toptalent Jef Vandorpe (ITF 20) en de ervaren Mike Denayer (twee deelnames aan de Paralympische Spelen). Coach Laurent Dessart neemt de fakkel over van Marc Grandjean, die in februari overleed.

Joachim Gérard: “We mikken op een podiumplaats, net als in 2017. Ik kan elke speler verslaan en onze nr. 2 Jef Vandorpe, die nog jong is, kan met mij een doorslaggevend dubbelspel aan.”

De Belgen komen uit in poule 4 en starten tegen China op maandag 13 mei. Groot-Brittanië en Korea zijn de andere landen in hun poule

Op papier hebben vijf landen een hogere gecombineerde ranking dan die van de Belgen (24): Japan, Frankrijk, Groot-Brittannië, Argentinië en Nederland.

PROGRAMMA

Maandag 13 mei, niet voor 15u (lokale tijd; -1u Belgische tijd) – COURT 14:

• Single 1 BEL - CHN

• Single 2 BEL - CHN (20 minuten na single 1)

• Double BEL – CHN (30 minuten na single 2)

Dinsdag 14 mei

• Te bepalen

Woensdag 15 mei

• Te bepalen


Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven