Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Welkom Silke en Ksenija!

Nieuws 6 september 2022

Op 1 augustus mochten we twee nieuwe collega’s in ons team verwelkomen. Silke De Waelle zal samen met collega Dieter de kennishub opstarten en uitwerken. Ksenija van de Voorde gaat aan de slag als G-sportmanager chronische aandoeningen.

G-sport Vlaanderen evolueert naar een middenveldorganisatie en zo komen er enkele nieuwe uitdagingen bij. Zo zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een kenniscentrum en bekijken we de sportmogelijkheden voor personen met een chronische aandoening, een extra doelgroep die we na de fusie erbij kregen.

Onze nieuwe G-sportmanager chronische aandoeningen Ksenija zal zich focussen op deze nieuwe doelgroep. In een eerste fase onderzoekt ze de doelgroep zelf en brengt ze de bestaande sportmogelijkheden in kaart. In een verdere fase wordt bepaald waar we exact naar toe willen en hoe we de doelgroep zullen ondersteunen. Samen met collega Judith, die rond het aanbod voor personen met een psychische kwetsbaarheid werkt, zullen ze eveneens bekijken hoe we de sportbeoefening ook binnen de partnerfederaties kunnen integreren.

Kenniscentrum

Daarnaast wil G-sport Vlaanderen met het nieuw kenniscentrum een aanspreekpunt zijn, willen ze informeren en hopen ze de wetenschap met de praktijk te verbinden. “Iedereen met een vraag rond G-sport, dus niet alleen (potentiële) G-sporters, maar ook hun omgeving, G-sportclubs of -organisaties, coaches, begeleiders en onderzoekers kan bij ons terecht”, vertelt Silke De Waelle. Silke wordt coördinator van de kennishub en is samen met collega Dieter al volop bezig met de opstart en ontwikkeling ervan. Voor vragen of meer info kan je nu al terecht bij silke.dewaelle@gsportvlaanderen.be.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven