Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Webinar voor sportouders: Geef grensoverschrijdend gedrag in de sportclub geen kans!

Voor clubs 26 september 2022

Hoe ziet een sportclub eruit die aandacht heeft voor een veilig sportklimaat voor mijn kind? Wat kan ik doen als ik merk dat er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt in de sportclub van mijn kind? Op welke signalen let ik best? Bij wie kan ik terecht?

Als ouder ga je ervan uit dat je kind goed wordt opgevangen in de sportclub om zijn/haar favoriete sport te beoefenen. Je hebt echter als ouder ook de verantwoordelijkheid om erover te waken dat dit effectief het geval is. In dit webinar gaan we dieper in op hoe je een goede club kan herkennen, jouw rol als ouder om mee te werken aan een veilig en positief sportklimaat en wat je kan doen als er iets misloopt.

We vragen om op voorhand in te schrijven voor dit webinar via deze link.

Bijscholingen en intervisiemoment voor API's

Als opgeleide club-API ben je verantwoordelijk om meldingen over grensoverschrijdend gedrag via het handelingsprotocol af te handelen binnen jouw sportclub. Op 15 december organiseert ICES een uitwisselingsmoment voor club-API's. Tijdens deze sessie ga je in gesprek met collega club-API’s over enkele afgehandelde cases uit het verleden. Samen passen we het handelingsprotocol toe op deze cases en bespreken we de manier van aanpakken.

Heeft de API in jouw club geen vorming gevolgd? Geen probleem. Bij ICES kan je steeds terecht voor de 2 basisopleidingen. Bekijk verder op de opleidingskalender van ICES.

  • sport met grenzen: 3/10 (als webinar) en 5/12
  • Aan de slag als club-API: 10/10 (als webinar) en 12/12

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven