Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Wat zijn onze uitdagingen binnen het integratiebeleid in 2022?

Na de positieve eerste gesprekken met Sporta, Skate Vlaanderen, de Vlaamse Schietsportkoepel en Vlaamse Snookerfederatie ondersteunen we vanaf 2022 33 erkende sportfederaties in de opstart en uitbouw van een G-sportbeleid.

Via onze nieuwsbrief blijven we jullie over belangrijke deadlines en interessante weetjes informeren, goede praktijkvoorbeelden in de picture zetten, tips & tricks delen en kansen bieden om jullie G-sporttak te promoten.

Na een eerste editie van de gezamenlijke trefdagen willen we jullie en de integratieclubs ook dit jaar een waaier van doelgroepgerichte bijscholingen aanbieden. Binnenkort meer info.

In 2022 organiseren we voor het eerste een aantal rolstoelvaardigheidstrainingen waarmee we de drempel naar rolstoelsporten hopen te verlagen.

We bouwen verder aan ons netwerk rond de G-sporter. Onder meer door een intensievere samenwerking met de Gezond Leven zullen we samen met de bewegen-op-verwijzing coaches (BOV’ers) nog meer personen met een beperking die op zoek zijn naar een aangepast sportaanbod kunnen begeleiden.

We blijven inzetten op het ontwikkelen van ondersteunende tools en documenten die jullie kunnen raadplegen bij de uitbouw van je G-sportwerking. Maar bovenal blijven we op maat werken. Heb je een specifieke vraag, dan bekijken we graag op welke manier we jullie hierbij kunnen helpen.

Het wordt ook weer tijd om elkaar in levende lijve te kunnen ontmoeten. Waar mogelijk plannen we graag een overlegmoment met elke partnerfederatie om een extra duwtje te geven waar nodig of een beter zicht te krijgen op de ondersteuningsnoden. We kijken ernaar uit om jullie in 2022 allemaal te ontmoeten op onze federatie trefdag!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven