Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Vromant veert op met omniumpodium, tandem snelt naar vijfde plek

16 maart 2019

De derde dag van de Para-cycling Track World Championships in Apeldoorn (Nederland) was er eentje zonder medailles voor Paralympic Team Belgium, maar met twee mooie resultaten. Uitschieter was de derde plaats voor Ewoud Vromant in de omnium, een test event, na een knappe scratch race.

Voor Ewoud Vromant bracht het WK nog niet waar hij op hoopte. Op de 3 kilometer individuele achtervolging verloor hij te veel tijd met een slechte start en zag hij zijn droom – het podium op zijn beste nummer – in rook opgaan. Maar twee dagen later heeft de sterke beer uit Woubrechtegem zijn teleurstelling enig mooi doorgespoeld met een knappe vierde plaats op de scratch. Die leverde hem namelijk een 3de plaats op in de omnium. Hoewel dit een test event is (niet-paralympisch), toch sluit Ewoud het WK met een goed gevoel af.

“Dit is een mooie afsluiter en toch de bevestiging dat ik echt in topvorm was”, zei Ewoud. “De scratch race is normaal iets te technisch, maar het tempo laag echt hoog en ik kon goed volgen. In de eindsprint raakte ik een beetje opgesloten.”

De tandemdames Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur (piloot) moesten in de kilometer tijdrit vrede nemen met een vijfde plaats. De Britse Thornhill verbeterde haar eigen wereldrecord (1:05.612), goed voor goud. Het zilver was voor Nederland, brons voor Nieuw-Zeeland.

De renners van zijn klaar voor een drukke slotzondag op het WK.

De resultaten vind je hier.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven