Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Vlaamse G-atleten Peter Genyn, Gitte Haenen en Joyce Lefevre geselecteerd voor Tokyo

Topsport 9 juli 2021

Op vrijdag 9 juli maakte het Belgian Paralympic Committee de selectie G-atletiek voor de Paralympische Spelen in Tokyo bekend. Peter Genyn (Kalmthout), Gitte Haenen (Gent) en Joyce Lefevre (Deurne) zullen in Tokyo ons land vertegenwoordigen.

Het Belgian Paralympic Committee heeft vrijdag de selectie G-atletiek voor de Paralympische Spelen in Tokyo aangekondigd. Daarbij zijn opnieuw drie Vlaamse topsporters zeker van hun deelname aan het grootste sportevenement voor G-sporters ter wereld.

Peter Genyn (44) sloot de Paralympische Spelen in Rio in 2016 af als vlaggendrager voor Belgiƫ, nadat hij goud pakte op de 100 en de 400 meter rolstoelsprint in de klasse T51. De atleet met paraplegie is opnieuw een van de uithangborden van het Paralympisch team en wil ook dit jaar scoren. In Tokyo staan de 100 en de 200 meter op zijn programma.

Gitte Haenen (35) uit Gent wil er ook staan op de Spelen in Tokyo. De atlete met een amputatie aan het linkerbeen komt uit in de klasse T63. Op het Europees kampioenschap in Berlijn behaalde ze in 2018 zilver in het verspringen en brons op de 100 meter sprint, dezelfde medailles van die nummers blonken een jaar later rond haar nek op het wereldkampioenschap in Dubai. In Tokyo zal ze aan die twee nummers deelnemen.

Joyce Lefevre (33) uit Deurne mag haar koffers opmaken voor Japan. De rolstoelsprintster (klasse T34) is bezig aan haar beste jaar en verbeterde haar tijden opmerkelijk op de IPC Grand Prix in Notwill in het voorjaar. Ze neemt een onderbreking op haar job, zodat ze zich nog beter kan voorbereiden op de Spelen. Joyce neemt deel aan de 100 en 800 meter. Op beide disciplines won ze overigens brons op het EK G-atletiek in Berlijn in 2018.

Ook Roger Habsch (T52, Ligue Handisport Francophone) gaat naar de Paralympische Spelen in Tokyo, hij vervolledigt de vierkoppige atletiekselectie.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven