Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Vijf beste ploegen strijden om Beker van België torbal in Brugge

Op zaterdag 1 juni vindt de Beker van België torbal plaats, een sport voor blinden en slechtzienden. In Sport Vlaanderen Brugge zullen de beste vijf ploegen strijden om de felbegeerde Beker van België. Organisator ViGe Noordzee steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Het is lang geleden dat we de Beker konden winnen, dit jaar willen we de finale spelen en graag winnen.”

ViGe Noordzee is een sportclub uit Brugge voor blinden en slechtzienden waar personen met een visuele beperking terecht kunnen voor handicap specifieke sporten zoals showdown, torbal en goalbal. Voor het tweede jaar op rij organiseren ze de Beker van België torbal. “Omdat er geen andere organisator op de proppen kwam, kozen we ervoor om de Beker van België net als vorig jaar te organiseren”, vertelt voorzitter Danny Van Eenooghe.

De vijf beste ploegen van België strijden zaterdag 1 juni in Sport Vlaanderen Brugge om de felbegeerde Beker van België torbal. Met drie minder ploegen als vorig jaar ziet ViGe Noordzee hun kansen stijgen. “Met maar vijf deelnemende ploegen ambiëren we een plaats in de finale. Het zou leuk zijn om de Beker van België nog eens te winnen, dit is al even geleden. Al is er bij torbal ook veel geluk mee gemoeid”, verklaart Danny Van Eenooge.

De Beker van België start om 11u30 in Sport Vlaanderen Brugge. Alle ploegen nemen het tegen elkaar op. De laatste wedstrijd staat gepland om 16u met aansluitend prijsuitreiking.

Wat is torbal?

Torbal is de niet-paralympische variant van goalbal en een populaire sport voor blinden en slechtzienden in Vlaanderen. Elk team bestaat uit drie spelers die met een onderhandse worp een rinkelbal, bal met een belletje in, proberen in het doel van de tegenstander te rollen.

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven