Ga naar hoofdinhoud
Twee spelers torbal proberen de bal tegen te houden tijdens
Terug naar overzicht

ViGe Noordzee viert 50-jarig bestaan met Beker van België torbal

Nieuws Over clubs 11 mei 2023

G-sportclub ViGe Noordzee bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. De Brugse club voor blinden en slechtzienden pakt daarom tijdens het weekend van 13 en 14 mei uit met een heus feestweekend. Met als hoogtepunt de Beker van België torbal op zondag. ViGe Noordzee steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. “We hebben een zeer talentvolle ploeg, de finale halen is ons doel.”

ViGe Noordzee is een sportclub uit Brugge voor blinden en slechtzienden waar personen met een visuele beperking terecht kunnen voor handicap specifieke sporten zoals showdown, torbal en goalbal. “Tijdens ons feestweekend willen we dan ook onze drie sporten aanbieden of demonstreren aan de aanwezigen. Voor sommige sporten zijn er tornooien voorzien, van andere sporten kunnen de mensen zelf eens proeven tijdens een initiatie”, vertelt Glenn Van Thournout van ViGe-Noordzee.

Programma

Op zaterdag 13 mei staat er een showdown -en goalbal tornooi op het programma. Voor het goalbaltornooi kiest de G-sportclub voor een uniek concept. “Alle spelers schrijven individueel in, waarna de ploegen door middel van loterij worden samengesteld. Zo kan het gebeuren dat spelers van verschillende clubs in hetzelfde team spelen”, verklaart Glenn Van Thournout. Op zondag kan iedereen die interesse heeft, proeven van showdown. En als kers op de taart is er de Beker van België torbal met de acht beste ploegen van ons land.

Beker van België torbal

De acht beste ploegen van België strijden zondag 14 mei in Sport Vlaanderen Brugge om de felbegeerde Beker van België torbal. Torbal is de niet-paralympische variant van goalbal en een populaire sport voor blinden en slechtzienden in Vlaanderen. Elk team bestaat uit drie spelers die met een onderhandse worp een rinkelbal, een bal met een belletje in, proberen in het doel van de tegenstander te rollen.

Techniek, kracht en concentratie staan er centraal. Dit zal ook tijdens de Beker van België van cruciaal belang zijn, weet ook Glenn Van Thournout. “We hebben een jonge ploeg met heel veel talentvolle spelers. Maar maximale focus zal nodig zijn, willen we ons doel, de finale, halen. We willen het weekend op een mooie manier afsluiten.”

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven