Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

ViGe Antwerpen: "Iedereen was blij elkaar terug te zien"

Voor clubs 7 september 2020

De opstart van het sportseizoen is dit jaar anders dan anders. Maar één ding is zeker: onze clubs willen er allemaal het beste van maken. Graag laten we jullie dan ook meelezen met hoe enkele clubs het aanpakten. ViGe Antwerpen is één van die clubs. Zij regelden onder andere taxi-diensten bij de stad, gaven aan iedereen een gepersonaliseerd materiaalzakje en schreven een toegankelijke mail naar de leden.

"Onze clubleden komen van Kuurne over Lier tot Sint-Niklaas. De reden daarvoor is zeker ook dat onze sportlocatie vlakbij het treinstation Antwerpen-Berchem ligt. Dat is een bekend station voor blinden en slechtzienden," opent voorzitter Harry Geyskens. "Na de lockdown was er in

Voor onze torballers en showdowners hebben we ook een aparte whatsappgroep waar het er iets informeler aan toe gaat. Die werd tijdens de lockdown intensief gebruikt. (voorzitter Harry Geyskens)

onze club nog heel wat communicatie. De meer officiële mededelingen sturen we via mail naar alle leden. Zo krijgen ook de clubleden die geen showdown spelen toch deze info, zodat we bijvoorbeeld de torballers ook bij showdown betrokken kunnen houden. Voor beide groepen hebben we ook een aparte whatsappgroep waar het er iets informeler aan toe gaat. Die werd tijdens de lockdown intensief gebruikt. De trainsters van torbal hebben daar de eerste acht weken een aantal zowel auditieve als visuele challenges aangeboden om de mensen in beweging te houden. Dat lukte vrij goed. De deelname was vrij beperkt, maar de reacties waren talrijk. De club verdween in die periode zeker niet uit beeld (en klank)."

DUIDELIJKE COMMUNICATIE

"We hebben in heel de periode zeer duidelijk gecommuniceerd. Dit zijn de regels op dit moment en zo volgen wij die op vanuit het bestuur en dat is het resultaat. We communiceerden nooit in de voorwaardelijke wijs en zeiden dus niet 'het zou kunnen dat we binnenkort terug dat en dat mogen doen'."

"Na de versoepelingen hebben we overlegd op bestuursniveau om de nieuwe mogelijkheden te bekijken. Daar betrokken we ook de verantwoordelijken van de locatie waar we trainen bij om te kijken wat wel en niet kon. Dat is een sporthal met café dat we zelf uitbaten als we trainen. Nadien maakten we een stappenplan. Daaruit destilleerden we dan een tekst voor de leden op maat van torbal en showdown. Daarin gaan we ervan uit dat de lezer nog van niets weet en gebruiken we veel herhaling omdat op die manier de boodschap het beste blijft hangen. (zie onderaan, nvdr)"

LIVE BIJPRATEN

"We hebben ondertussen al twee trainingen achter de rug en iedereen was blij dat ze elkaar terug zagen. Behalve het sporten hebben ze er ook van genoten dat ze eindelijk nog eens live met elkaar konden bijpraten!"

-Clubfiche ViGe Antwerpen
-Voorbeeldmail aan leden na heropstart

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven