Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Update basispolis (sport)verzekering

Voor clubs 21 januari 2021

Samen met onze verzekeraar Arena hebben we onze basispolis (sportverzekering) aangepast en vereenvoudigd. Hieronder vertellen we je meer over de beperkte maar belangrijke wijzigingen.

  • Er is niet langer een onderscheid tussen een formule basis 1 en basis 2. De kleine verschillen tussen beide werden weggewerkt waardoor alle leden vanaf dit jaar eenzelfde dekking genieten met inbegrip van de uitbreiding hartfalen.
  • De meeste comfort-opties zijn nu standaard inbegrepen in de basispolis:
    • Ook niet-leden vrijwilligers zijn standaard verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid EN Lichamelijke Ongevallen. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke sportbegeleiders uit de bubbel van de sporter in deze moeilijke corona-periode. Vergeet niet om de namen van deze personen bij te houden in een register op de club!
    • De vroegere optionele comfort dekking BA organisatie niet-sportactiviteiten en BA uitbating cafetaria wordt vanaf 2021 automatisch voorzien in de basispolis.

Heb je met de club in 2020 een comfort-optie afgesloten waarvan het contract nu wellicht nog loopt? Arena NV zal de nodige stappen nemen om een eventueel saldo terug te storten. Heb je hierover eventueel vragen, laat het dan gerust weten op info@parantee-psylos.be.

Let op: Een aantal optionele waarborgen of extra verzekeringen blijven apart bestaan. De voorwaarden en werkwijze om in te tekenen blijven bestaan. Specifiek gaat het om volgende extra verzekeringen of waarborgen:

  • de verzekering tijdelijke risico‚Äôs voor niet-leden sporters
  • een bijkomende waarborg voor schade aan ingebruikgenomen lokalen of toevertrouwd goed (tot 12.500 euro ipv 6.200 standaard voorzien in de basispolis)
  • de verzekering BA bestuurders
  • een reisverzekering

Je kan alle details met betrekking tot onze polis(sen) nalezen op de overzichtspagina verzekeringen. Je vindt er ook een schematische voorstelling van de basispolis, het aangiftedocument bij een ongeval en de formulieren voor de extra verzekeringen.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven