Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Trofee Victor Boin: oproep kandidaten

Naar jaarlijkse gewoonte zal de Nationale Trofee Victor Boin binnenkort een Belgische G-sporter bekronen voor zijn/haar prestaties van het afgelopen jaar of voor zijn/haar carrière en rol binnen de paralympische beweging. De jury lanceert een officiële oproep naar alle clubs die G-sporter willen indienen als kandidaat.

De Nationale Trofee Victor Boin, dat een atleet slechts eenmaal kan winnen, werd in 1974 voor het eerst uitgereikt en beloont elk jaar een G-sporter voor zijn/haar sportieve prestaties van het afgelopen jaar en/of voor zijn/haar carrière en rol binnen de paralympische beweging. De trofee draagt de naam van ex-voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité Victor Boin, die de eerste voorzitter en mede-stichter was van het Belgian Paralympic Committee.

Deze felbegeerde prijs werd al aan talrijke iconen binnen de G-sportwereld overhandigd, zowel Marieke Vervoort (2014) en Peter Genyn (2016) werden al tot laureaat benoemd.

De opvolg(st)er van goalballer Johan De Rick (2020) en tafeltennisser Laurens Devos (2021) zal worden verkozen door een vakjury geleid door Denis Jaeken, oud-voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.

Oproep tot kandidaten

Belgische clubs kunnen een kandidaat indien via dit formulier. De deadline voor de aanvraag is 20 januari 2023. In geval van vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Bron: Paralympic Team Belgium (www.paralympic.be)

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven