Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Topjaar voor Topsport 2018: 15 EK/WK-medailles en 3 wereldkampioenen

9 januari 2019

De Vlaamse topsporters met een beperking presteerden uitstekend in 2018. Zij mikken op het behalen van medailles op de Europese of wereldkampioenschappen en met 15 medailles in paralympische disciplines was 2018 het beste jaar ooit voor onze topsporters!

Met Kris Bosmans (wielrennen, sportclub Feniks), Florian Van Acker (tafeltennis, VTTL-sportclub TTC Gullegem) en Laurens Devos (tafeltennis, VTTL-sportclub TTC Sokah) werden drie atleten wereldkampioen! Peter Genyn (atletiek, sportclub Wapper) werd Europees kampioen op twee sprintnummers. Bovendien kreeg het herenteam goalbal reeds een ticket voor de Paralympische Spelen in 2020 dankzij een derde plaats op het wereldkampioenschap in Malmö (Zweden), de beste prestatie ooit voor dat team. Vorig jaar behaalden onze topsporters nog tien medailles op de grote kampioenschappen met het Paralympic Team Belgium.

Halfweg de paralympiade richting Tokio staat de medailleteller op 25. Dat zijn al vijf uitzonderlijke prestaties meer dan in de totale paralympiade richting Rio.

In de niet-paralympische disciplines en sporten werden dit jaar overigens ook tien EK- of WK-medailles behaald en zagen we heel wat veelbelovende prestaties met oog op de toekomst.

Vanaf dit jaar start in de meeste sporten de echte ‘Road to Tokio 2020’. Duimen dus voor een even goed jaar waarin onze toppers met Paralympic Team Belgium hun ambities kunnen waarmaken!