Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Toekomstbeeld Supporters voor G-sporters wordt onderzocht

Nieuws 5 december 2022

G-sport Vlaanderen en de Universiteit Antwerpen (UA) slaan de handen in elkaar en onderzoeken samen het toekomstbeeld van Supporters voor G-sporters.

Met Supporters voor G-sporters moedigden we vanuit G-sport Vlaanderen tussen 2017 en 2021 heel wat projecten, clubs, instellingen… aan om middelen in te zamelen voor de aankoop van aangepast sportmateriaal. Elk goedgekeurd project kon rekenen op de steun van G-sport Vlaanderen, naast de crowdfunding die het ook voor zichzelf moest organiseren.

Na de fusie in 2022 werd de campagne in een eerste fase on hold gezet. G-sport Vlaanderen wil eerst het toekomstbeeld van Supporters voor G-sporters onderzoeken. Kan het project breder gaan dan alleen materiaal? Welke doelgroepen kwamen veel of weinig in aanmerking, en wat kan daar aan gedaan worden? Het zijn enkele van de vragen die we komende maanden samen met Universiteit Antwerpen onder de loep nemen.

Eerst wordt de bestaande crowdfunding onderzocht (o.a. het reglement) tegen eind januari. Op basis van die analyse zullen betrokken stakeholders bevraagd worden (tegen eind maart), en uiteindelijk bekomen we samen een analyse en rapport met aanbevelingen en richtlijnen voor de toekomst.

We houden je op de hoogte via onze volgende algemene nieuwsbrieven.

Als je vragen hebt, dan kan je contact opnemen met jeroen.bauters@gsportvlaanderen.be

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven