Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tips van de clubondersteuning

Voor clubs 26 maart 2020

Het clubaanbod ligt stil, maar dat wil niet zeggen dat de volledige clubwerking stil moet liggen. Misschien is dit het moment wel om (via Skype/Teams of andere digitale toepassingen) met het bestuur eens na te denken over de toekomst of over de werking van jouw club? Parantee-Psylos en het Dynamoproject hebben heel wat tools die hiervoor interessant kunnen zijn. Alle tools van het Dynamo project kan je na registratie gratis downloaden op hun website . Heb je ondersteuning nodig bij de uitwerking van deze of andere acties of ben je op zoek naar goede voorbeelden van andere clubs? De clubondersteuning blijft actief!

  1. STRUCTUUR: Via de werkbladen ‘beleidsplan voor je sportclub’ kan je samen de bestuurders nadenken over het beleid. Zo geeft het werkblad ‘interne evaluatie' de kans om je club eens door te lichten en acties te formuleren: is jullie missie nog duidelijk? Is het voor iedereen duidelijk wat hij/zij moet doen? Worden de doelstellingen bereikt, of zijn er duidelijke doelstellingen?
  2. POSITIEF KLIMAAT: Beschikt jouw club over een welkomstprocedure voor nieuwe leden? Misschien kan je eens werk maken van een onthaalbrochure?
  3. EXTERN NETWERK: Misschien heb je nog nooit tijd gehad om eens een sponsordossiertje uit te werken, maar heb je dat nu wel? Check bv. eens het model sponsorovereenkomst bij Dynamo of maak een oplijsting van mogelijke partners die jullie in de toekomst kunnen betrekken bij de sportwerking.
  4. AANBOD: Je aanbod valt even stil, maar misschien vind je op onze fb-pagina 'ook thuis non-stop voor G-sport' wel inspiratie over oefeningen die je thuis kan doen! Of misschien is het een ideaal moment om tussen trainers onderling oefenstof te gaan uitwerken of nieuwe oefenstof te bedenken.
  5. KNOWHOW: Vrijwilligers vinden en binden aan je club? Bekijk zeker eens de tools van Dynamo voor een vrijwilligersvriendelijke sportclub en neem de tijd om de vergoeding van je trainers eens onder de loep te nemen.
    Even tijd om zelf wat bij te leren? Dynamo project heeft heel wat interessante brochures die je kunnen helpen bij verschillende thema’s, zoals sponsoring voor je sportclub, communicatie binnen je sportclub, een beleidsplan voor je sportclub en nog heel wat meer.
  6. PROMOTIE en COMMUNICATIE: Heeft je sportclub nog geen website of facebookpagina? Misschien het moment om er, in deze digitale periode, eens werk van te maken? PSY-clubs verbonden aan een setting, misschien kan je (als de rust wat teruggekeerd is) de vraag stellen aan de setting of de club een aparte rubriek krijgt op de pagina van de setting? We zien dit bijvoorbeeld bij klimop pass-sage Geel.

Actief bezig geweest om te werken aan een of meerdere van deze punten? Deel je goede voorbeelden of ervaringen met ons!

Ter info: Het Dynamoproject lanceerde ook een infopagina rond de maatregelen voor corona ,van toepassing op sportorganisaties.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven