Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tennis Vlaanderen aanwezig op REVA G-sport: “Een uitstekend moment om onze G-tennissport in de kijker te zetten”

Van 19 tot 21 mei organiseerde G-sport Vlaanderen REVA G-sport tijdens de Revabeurs, de grootste informatiebeurs voor personen met een beperking in Vlaanderen. Het gevarieerd aanbod werd voorzien door onze G-sport Vlaanderenclubs, maar ook enkele van onze partnerfederaties waren aanwezig. Tennis Vlaanderen was één van hen. “Het positieve is dat er zo’n brede waaier van organisaties aanwezig is. Het is fijn om als sport daar een plek tussen te hebben.”

Voor de elfde keer op rij vond REVA G-sport plaats tijdens de Revabeurs in Flanders Expo Gent. Reeds 23 jaar bouwt G-sport Vlaanderen aan een mooi sportevent tijdens de Revabeurs. “De G-sportmogelijkheden binnen en buiten sportclubs blijven toenemen. Op deze beurs tonen we een stukje uit het aanbod, gebracht door jong en oud”, vertelt coördinator breedtesport bij G-sport Vlaanderen Elien Moerman.

“REVA G-sport bereikt een verscheidenheid aan mensen met een beperking. Een uitstekend moment om onze G-tennissport in de kijker te zetten en te netwerken met potentiële partners.” - Dieter Dellaert (Tennis Vlaanderen)

En dat aanbod is iedere editie om duimen en vingers van af te likken. Dat was dit jaar niet anders. Naast hun eigen clubs kon de Vlaamse G-sportfederatie ook rekenen op hun partnerfederaties. Onder andere Tennis Vlaanderen tekende present, een succes vertelt Dieter Dellaert van Tennis Vlaanderen. “Voor ons gaat de zoektocht naar sporters met een beperking moeizaam, de Revabeurs is hiervoor uniek omdat we daar de doelgroep rechtstreeks bereiken.”

(lees verder onder de foto)

Rolstoelsportster geniet van een initiatie rolstoeltennis
Rolstoelsportster geniet van een initiatie rolstoeltennis

Naast demonstraties kregen de bezoekers ook de mogelijkheid om mee te sporten. “Want zien sporten, doet sporten”, volgens coördinator breedtesport Elien Moerman. “Op die manier verlagen we de drempel naar het sport en beweegaanbod.” Een honderdtal kinderen en volwassenen proefden van G-sport en namen actief deel aan de talrijke initiaties.

“Het is zeker een meerwaarde om als federatie op de REVA G-sport aanwezig te zijn”, besluit Dieter Dellaert van Tennis Vlaanderen, “REVA G-sport bereikt een verscheidenheid aan mensen met een beperking. Een uitstekend moment om onze G-tennissport in de kijker te zetten en te netwerken met potentiële partners.”

Activiteiten

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven