Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tandemdames pakken zilver, Schelfhout opnieuw brons

15 maart 2019

Griet Hoet (slechziend, WB) en Anneleen Monsieur (pilote) reden naar zilver in de 3km individuele achtervolging op het WK baanwielrennen en Diederick Schelfhout pakte zijn tweede bronzen medaille. De teller staat op drie voor onze renners.

Na een uitstekende prestatie in de kwalificaties waar ze hun persoonlijk record verpulverden - met maar liefst vier seconden - tot 3:29.900, kwamen Griet Hoet en Anneleen Monsieur in de finale uit tegen het Nieuw-Zeelandse duo Emma Foy en Hannah Van Kampen, die in de kwalificaties een wereldrecord reden met 3:25.

Ook in de finale waren de Nieuw-Zeelanders uitmuntend en zij pakten resoluut het goud. Hoet en Monsieur nemen vrede met zilver. “De Nieuw-Zeelandse dames waren ongelooflijk sterk. We moeten er ons bij neerleggen dat zij vandaag beter waren", begint Griet Hoet. "Maar de Britse Fachie hebben we nu geklopt op een WK, volgend jaar willen we boven deze dames staan.”

Anneleen Monsieur was ook opgetogen na de finish. “We mogen tevreden zijn over die scherpe tijd. Morgen gaan we vol starten op de kilometer. Het wordt moeilijk voor ons op dat nummer, want er zijn veel nieuwe dames, maar we gaan ons uiterste best doen.”

Het is de derde medaille voor Paralympic Team Belgium, want eerder op de dag won Diederick Schelfhout opnieuw een bronzen medaille. De C3-renner deed dat op de kilometer tijdrit in een tijd van 01:09.698. In dezelfde wedstrijd werd Kris Bosmans zevende. Ewoud Vromant werd in zijn C2-klasse tiende op dezelfde discipline.

De resultaten vind je hier.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven