Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tafeltennisser Van Acker pakt zilver op de French Para Open

Topsport 6 mei 2022

Op de ITTF SQY French Para Open, een groot internationaal G-tafeltennistoernooi in Frankrijk, heeft Florian Van Acker zilver behaald in de klasse 11. Hij verloor de finale van de Fransman Creange. Eerder dit jaar won onze regerende wereldkampioen al goud op de Costa Brava Open. Bart Brands (klasse 5) werd in de kwartfinales uitgeschakeld.

Florian Van Acker heeft het voorjaar met veel glans ingezet. Nadat de Langemarkenaar eerder dit jaar al de Costa Brava Open won, heeft hij donderdag en vrijdag ook zilver gepakt op de French Para Open in de buurt van Parijs.

Met twee vlotte 3-0 overwinningen tegen Asano (JAP, ITTF 8) en Zhao (FRA, ITTF 12) sloeg Van Acker zich vlot door de poulefase. In kwartfinales werd het een prangende wedstrijd tegen de Spanjaard Eduardo Cuesta Martinez, maar Florian trok de vijfde set naar zich toe: 3-2 (9-11, 11-9, 11-9, 5-11, 11-7). In de halve finale kwam Florian uit tegen de Koraan Kim Gi Tae (ITTF 5). Hij won de belangrijke eerste set met 11-8. De tweede ging dan weer met gelijke cijfers naar Kim. Ook set drie en vier werden identiek onder beiden verdeeld: 11-4, 4-11. In de laatste set trok onze wereldkampioen het laken naar zich toe: 11-8.

In de finale wachtte de Fransman Lucas Creage (ITTF 4). De Fransman won de wedstrijd met 3-0 (11-6, 11-8, 11-7). Florian moest zo vrede nemen met zilver.

Rolstoelspeler Bart Brands (ITTF 9) schopte het tot in de kwartfinales die op vrijdagnamiddag gepland stonden, maar daarin nam Ali Ozturk (TUR, ITTF 7)) de bovenhand. Bart verloor met 3-0 (11-2/11-9/11-7). Eerder op de dag versloeg de speler van SNITT Joerg Didion (DUI, ITTF 16) met 3-2, op donderdag won hij twee van zijn drie poulewedstrijden.

Volgende week moet Florian Van Acker opnieuw aan de bak. Hij neemt van 11 tot 14 mei deel aan de Slovenia Para Open. Ben Despineux (klasse 7) en Laurens Devos (klasse 9) nemen ook deel.

Sport

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven