Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Subsidieaanvraag Sport Vlaanderen: ondersteuning G-sportclubwerking en/of evenement

Nieuws 6 september 2022

Tot 30 september kunnen clubs bij Sport Vlaanderen een dossier indienen om in aanmerking te komen voor een financiƫle ondersteuning voor opstartende of duurzame G-sportclubwerking. Maar ook voor de organisatie van laagdrempelige of internationale G-sportevenementen kunnen ze een aanvraag indienen. Subsidieaanvragen kunnen enkel digitaal gebeuren via het digitale online subsidieplatform.

Denk je eraan om zelf een laagdrempelig of promotioneel G-sportevenement te organiseren en heb je nood aan een financieel duwtje in de rug? Vergeet dan ook jouw aanvraag niet!

Een G-sportdag in samenwerking met enkele clubs, een promotioneel G-sportevent tijdens een bestaande activiteit of een internationaal G-sportevent waarbij je minimum 20% buitenlandse G-sporters verwacht uit minimum twee andere landen. Het zijn maar enkele suggesties van concrete acties om je G-sportbeleid verder uit te bouwen.

De eerste indiendatum is uiterlijk 30 september voor alle G-sportevenementen in 2023, ongeacht de organisatiedatum. Voor organisaties in de periode van 1 juli tot en met 31 december krijg je nog tot 15 maart de tijd om een dossier in te dienen. Check zeker even het reglement om na te gaan wat wel en niet in aanmerking komt.

Sportclubs die reeds bij Sport Vlaanderen gekend zijn, kregen een rechtstreekse mail van de consulent 'sporten zonder drempels'. Traditioneel is september een administratief drukke maand voor sportclubs dus het kan zeker geen kwaad om hen hieraan te herinneren.

Nood aan een duidelijk overzicht? Via dit document van Sport Vlaanderen krijg je een mooie samenvatting van de verschillende G-sportsubsidies met de bijhorende criteria.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven