Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Strava-club als overbrugging naar zomerseizoen

Interview Over clubs 19 januari 2021

Al sinds de eerste lockdown zocht en vond wielerclub 2Gether On Wheels alternatieven om hun geliefde sport te kunnen blijven beoefenen. Voorzitter Koen Meeusen geeft tekst en uitleg.

"Voorlopig hebben we een beurtrol die rekening houdt met de geldende Corona-regels. Op die manier vormen we elke zondagvoormiddag een groepje van vier fietsers", opent Meeusen. "We vragen telkens op wie kan en doen eventueel een loting.

Mensen sloten nog wel aan om eens te babbelen, maar met het binnen fietsen op rollen hadden de meesten het gehad.

Voordien spraken we twee keer per week af op Zoom om samen op de rollen te rijden, maar je merkte wel dat iedereen dat beu werd. Mensen sloten nog wel aan om eens te babbelen, maar met het binnen fietsen op rollen hadden de meesten het gehad."

"Tot eind februari loopt ons veldritseizoen, dus nu rijden we vooral in de bossen. Stel dat er zes renners positief reageren op de oproep via Whatsapp, dan deel ik die meteen in voor twee weken op basis van wie wanneer kan. In totaal zitten er zo'n 25 mensen in ons Whatsapp-groepje, renners en ouders."

NOOD OM BUITEN TE KOMEN

"Je merkt wel dat iedereen er nood aan heeft om eens buiten te komen en te sporten. Gelukkig zijn de meeste van onze sporters ook redelijk zelfstandig. Veel van hen kunnen ook thuis in hun eentje een toertje maken. Of ze spreken eens af met een clubgenoot voor een tochtje."

STRAVA-CHALLENGE

"Verder merkte ik ook dat ze het competitie-element wel wat missen. Het idee dat ik had was om via Strava een maand lang de ritten te verzamelen. Als je een virtuele club aanmaakt op Strava, kan je makkelijk een aantal ranglijsten raadplegen. Een ander idee is om bijvoorbeeld elke week een soort journaal met foto's en filmpjes van de verschillende ritten te maken via Youtube. Al moet ik nog bekijken of dat wel haalbaar is :)"

"Een ander idee is om te gaan werken met een aantal kleine lussen die er bestaan, zoals bijvoorbeeld in Sport Vlaanderen Herentals. Eventueel proberen we per week een challenge te organiseren voor een bepaalde lus. Zo zou Sven Nys het rondje op de Balenberg rijden en promoten."

Clubfiche 2Gether On Wheels

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven