Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Sint Jan Zedelgem Lions vzw is finalist voor de #BeInclusive Eu Sport Awards

Over clubs 17 oktober 2019

Onze club Sint Jan Zedelgem Lions vzw (Dienstenaanhuis Lions Zedelgem) is genomineerd als finalist voor de #Be Inclusive Awards. Met 9 Europese organisaties strijden ze voor één van de 3 Europese Awards.

Sinds 2012 zet Dienstenaanhuis Lions Zedelgem zich actief in voor G-sport (Sport voor mensen met een beperking). Wekelijks organiseren ze trainingen voor jeugdrolstoelbasket en volwassen rolstoelbasket. Daarnaast komen ze in competitie in 1ste en 2de nationale Rolstoelbasket in België.

Door in te zetten op G-sport merkten ze dat er heel wat vooroordelen zijn. Die vooroordelen wilden ze doen verminderen door inclusief een sportproject uit te werken. Met het project “Inclusive Zone Basketball for disabled people” laten ze mensen met en zonder een beperking samen basketten en rolstoelbasketten. Het terrein wordt verdeeld in 3 delen. De 2 buitenste delen zijn voorzien voor basketters, het middelste deel is voorzien voor rolstoelbasketters. De basketters en rolstoelbasketters vormen samen een team en spelen samen een wedstrijd tegen een ander team die ook uit basketters en rolstoelbasketters bestaat.

Met IZB gaan ze naar scholen en bedrijven om werknemers en leerlingen kennis te laten maken met basket en rolstoelbasket. Ze laten de leerlingen en werknemers zien hoe het is om in een rolstoel te sporten en laten hen daarna samen met rolstoelbasketters een Inclusive Zone Basketball wedstrijd spelen.

Hiermee willen ze sport en rolstoelbasket toegankelijk en inclusief maken en creëren ze een nieuwe basketvorm waar mensen samen inclusief kunnen sporten.

Parantee-Psylos wil jullie alvast hartelijk feliciteren met deze finaleplaats!

Mooie reportage bij Focus TV over de nominatie van de club

Persbericht
Meer informatie over IZB: sjzlions.be/inclusive-zone-basketbal-izb

Clubfiche Sint Jan Zedelgem Lions vzw

Zelf ook zin in een Europees project? Alle info op www.eusportlink.be

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven